Nästa match (Premier League)

Chelsea klubbmärke Chelsea (B)

söndag 22 sep 17:30

– Tyder på bra mentalitet

Bild till nyheten

​Tack vare fina prestationer under säsongen har Divock Origi fått en speciell plats i många Liverpoolsupportrars hjärtan. Neil Mellor berömer belgarens mentalitet. Se också en video på belgarens alla mål från säsongen 2018/19.

I den sista utgåvan av Liverpool FC:s officiella magasin beskriver tidigare Liverpoolspelaren Neil Mellor hur Origi har utnyttjat sina möjligheter.

Mellor menar att gruppmentaliteten är betydande till att inhopparna har presterat så bra under säsongens gång.

”Det säger mycket om att inhopparna har bidragit med 17 mål denna säsongen, inklusive ett mål i finalen”, skriver Mellor.

”Det tyder på bra mentalitet i gruppen. Spelare som är besvikna över att bänkas vill ändå komma in och prestera.”

”Inställningen som spelarna visat, hur professionella de har varit, det är viktigt för att om inhopparna visar sin besvikelse och inte presterar så kan det påverka omklädningsrummet negativt.”

”Divock Origi är ett bra exempel. Han måste ha tänkt att han var påväg ner i rangordningen och att han inte skulle få speltid, men han fortsatte att jobba hårt för att imponera på managern och tränarstaben.”

Origi, som under hösten var nästan helt bortglömd, kom in mot Everton och vände på Liverpoolkarriären.

”Klopp bytte in honom mot Everton på Anfield med sex minuter kvar och han stod för det avgörande målet. Se vad som hände sedan.”

”Han kom in och gjorde segermålet mot Newcastle, han gjorde två mål mot Barcelona och har nu gjort mål i en Champions League-final för Liverpool.”

Under förra säsongen var belgaren utlånad till Wolfsburg, något som Mellor menar kan ha ökat suget för att lyckas i den röda tröjan.

”All ära till honom för att han inte gav upp hoppet att vara en Liverpoolspelare. Han måste ha märkt när han var utlånad att det inte är kul att lämna Liverpool, så han har visat att han är desperat efter att stanna här.”

Bannerbild