– Ingen slår honom i luften

Bild till nyheten – Ingen slår honom i luften
Fabinho har imponerats av Virgil van Dijk under sitt första år i klubben.

Förra sommaren anslöt Fabinho till Liverpool från Monaco. Efter ett år i klubben är han särskilt imponerad av Virgil van Dijk. I podcasten Hoje Sim öser han beröm över den holländska mittbacken.

– Ingen kan slå honom i luften. Jag tror att han har spelat 64 matcher nu utan att någon har dribblat förbi honom. Han är snabb och det verkar knappt som att han behöver anstränga sig för att springa. Han är en stor spelare och tar bollen enkelt, säger brassen om Van Dijk.

– Bollar i luftrummet är inga problem. Bollen kommer och man hör bara honom ropa "VIRG!", så man kan släppa bollen oavsett vilken anfallare som är där.

– Mot Manchester United blev jag väldigt imponerad. Vi skulle möta Romelu Lukaku och jag tänkte "Lukaku har storleken, låt oss se hur det här går". Varje boll som kom så var det "VIRG!" och så var situationen över. Man hör "VIRG!" och då flyttar man sig annars blir man nedsprungen. 

– Jag sitter mellan honom och Wijnaldum i omklädningsrummet. Van Dijk är som ett stort barn. Han bara skämtar och leker. Utanför planen är han en väldigt fin kille. På planen är han den som skriker mest. Han skriker till alla och alla accepterar det. Han är inte rädd oavsett vem han ropar på - han ger alla tydliga besked.

Fabinho berättar vilka som hjälpte honom allra mest under den något tuffa period i starten av sin Liverpoolkarriär. 

– Virg har hjälpt mig mest på planen. Han är den som leder. I omklädningsrummet är det Henderson som är kapten, samt Milner. Det är alltid de två som organiserar möten om vi har några sådana och de pratar mest i omklädningsrummet. När jag kom till klubben var det de två som pratade mest med mig och guidade mig. Det överraskade mig lite eftersom att de spelar på samma position som mig, men ändå hjälpte de mig så pass mycket.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer