Copa America-mästare

Bild till nyheten Copa America-mästare
Nya guldmedaljer för Alisson och Firmino när Brasilien besegrade Peru i Copa America-finalen.

Under sommaren har man kunnat följa Liverpoolduon Alisson Becker och Roberto Firminos resa tillsammans med det brasilianska landslaget i Copa America på hemmaplan - en resa som under söndagskvällen avslutades på bästa sätt.

Peru stod som finalmotståndare och öppnade matchen i högt tempo med intensiv press. Det var dock Brasilien som skulle ta ledningen efter kvarten spelad genom Everton Soares efter fint förarbete av Manchester City-anfallaren Gabriel Jesus.

Brasilien tog efter ledningsmålet tag i matchen och dominerade bollinnehavet utan att egentligen skapa några riktigt farliga målchanser.

Precis innan pausvilan blixtrade matchen till och de bägge lagen gjorde varsitt mål inom loppet av tre minuter. Först kvitterade José Paolo Guerrero från straffpunkten – för övrigt Alissons första insläppta mål i turneringen – men i den tredje tilläggsminuten av den första halvleken återtog de gultröjade ledningen efter att Gabriel Jesus blivit frispelad.

Roberto Firmino spelade en stor roll i målet då han i sedvanlig ordning vann tillbaka bollen i sann Firmino-anda.

Perus chans att komma tillbaka i matchen kom efter 70 minuters spel när, en av planens bästa spelare för kvällen, Gabriel Jesus, fick syna det röda kortet efter ett andra gult. Peru misslyckades att utnyttja 11 mot 10-situationen och istället skulle inbytte Richarlison sätta spiken i kistan och skjuta Hem Copa America-titeln från elva meter i den nittionde matchminuten.

Matchen slutar alltså 3-1 och la Selecão vinner sin första titel i turneringen sedan 2007.

För Liverpoolduon Alisson och Firmino väntar nu en välförtjänt semester innan de ansluter till resten av truppen för förberedelser inför kommande säsong. I regel brukar Klopp ge spelarna tre veckors semester.