– Jag spelar där Klopp vill ha mig

Bild till nyheten – Jag spelar där Klopp vill ha mig
Joe Gomez har just startat sin femte pre-season med klubben och målet är att ta tillbaka mittbacksplatsen.

Om de första träningsdagarna på Melwood säger den 21-årige försvararen:

– Det är väldigt intensiva pass, men det är något som du förväntar dig när du startar upp igen. Det är mycket löpning. Nu borstar vi av oss spindelväven och det känns bra. Vi avslutade säsongen suveränt och nu vill vill fortsätta i samma spår.

– Akterna har varit stentuffa och du pressar dig själv till max, tills du inte klarar mer. Jag försökte träna så mycket som möjligt under semestern, så att jag skulle komma tillbaka i så god form som möjligt.

Redan på torsdag kväll är det dags för första träningsmatchen, borta mot stadens tredjelag Tranmere som tog klivet upp i League One.

– Vi gillar att spela matcher och de duggar tätt framöver. Ledarstaben vill att vi ska komma in i normala gängor så fort som möjligt, både taktiskt och fysiskt. Det blir trevligt att spela boll igen.

Gomez bildade ett suveränt mittlås med van Dijk fram till december ifjol, då olyckan framme och han bröt ett ben ovanför fotleden. Efter det tog Joel Matip över och gjorde en fantastisk vårsäsong som partner till nederländaren.

Målet är att ta tillbaka mittbacksplatsen, där han trivs allra bäst, men säger också att han spelar var som helst under Klopp.

– Jag har spelat i flera positioner de senaste åren. Jag hade gärna specialiserat mig på en, men om managern vill att jag ska spela ytterback så gör jag det.

Trots sin ringa ålder är det nu femte sommaren som Gomez drar igång pre-season på Melwood.

– Jag har fått en massa erfarenhet under de här åren och jag har lärt mig mycket. Men jag är fortfarande ung och har mycket kvar att lära. Jag måste fortsätta att utvecklas och fortsätta att vara hungrig, avslutar han.

Källa: Liverpoolfc.com


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer