– Dörren står alltid öppen

Bild till nyheten – Dörren står alltid öppen
I morgon kväll väntar den första av sju träningsmatcher och Jürgen Klopp är beredd att släppa fram "framtidens stjärnor".

I lördags körde Liverpool igång pre-season och det är fortfarande ett reducerat antal spelare på plats på Melwood, eftersom ett flertal stjärnor just har gått på semesterledighet efter Copa America och AFCON.

I morgon kväll ställs laget mot grannklubben Tranmere Rovers, som är tillbaka i League One nästa säsong.

– Vi har bara tränat i fem dagar, med intensiva pass, och många spelare saknas. Många ungtuppar kommer att bli involverade, det är klart, säger Jürgen Klopp.

– Som alltid handlar det inte om resultat, utan om prestationer. Alla som startar eller hoppar in kommer att bära en Liverpooltröja och då måste de uppföra sig därefter. De måste göra de saker vi önskar att de ska göra efter det ligger i vårt DNA, fortsätter han.

Managern betonar att han förväntar sig så hög arbetskapacitet som möjligt, trots tunga ben efter stenhårda dubbelpass denna vecka.

– Vi måste fortfarande göra vårt bästa. Det är det som är poängen med träningsmatcher: att skaffa sig lite rytm. Det blir tufft i första matchen, men steg efter steg kommer vi att hitta rytmen.

De är vår framtid

Klopp förväntar sig inte att akademispelarna är redo att spela sig in i A-truppen på en gång, men menar att de är viktiga brickor under pre-season och att några kommer att få chansen både mot Tranmere, Bradford (söndag och under USA-turnén mot betydligt svårare motstånd.

– Det är svårt att bli en del av förstalagstruppen direkt eftersom vi är väldigt bra, men så är det. Dessa unga grabbar är vår framtid, om de vill vara med i vår framtid. Då måste de ta nästa steg. 

– De befinner sig i en härlig klubb med härliga tränare. Oavsett vem som leder träningspassen, om det är Pep (Lijnders) eller Critch (U23-coachen Neil Critchley) så blir det alltid bra akten. Denna pre-season är förstås väldigt spännande för dem.

Dörren står alltid öppen

Juniorernas giftiga anfallspar tillhör de som kan räkna med en del speltid.

– Bara som ett exempel, med Bobby Duncan (18) och Paul Glatzel (18). Vår anfallstrio som spelade ifjol kommer tillbaka ganska sent, så vi måste vara kreativa med formationer och allt sånt, men det kommer finnas stunder där de måste spela.

– Inte bara mot Tranmere, utan i Amerika också, där vi möter Borussia Dortmund och alla andra. Så det är bra och det är alltid så att om du redan är i klubben så är dörren alltid öppen till A-laget.

– Grejen är att de måste ta sig in själva. Vi öppnar bara dörren, vi drar inte in dem. Så jag är öppen – öppen för spännande fotbollsspelare. Om de lyckas så är det bra för dem och bra för oss, avrundar Klopp.

Försäsongsmatcher


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer