Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

söndag 20 okt 17:30

Starka band till kvällens motstånd

Bild till nyheten

För fjärde sommaren i rad tar sig Liverpool över till Birkenhead för att träningsmatcha mot Tranmere Rovers.
Ägaren Mark Palios berättar om klubbarnas starka förhållande.

– Jag tror att det är något som alltid har funnits där, förhållandet mellan Tranmere och de andra klubbarna på Merseyside. När jag spelade var det fans som brukade komma från Liverpool för att se Tranmere på fredag och sedan Liverpool eller Everton dagen efter, säger Palios till Liverpool Echo.

– Vi har ett nära band med Liverpool. Deras U23-lag spelar här på Prenton Park, detsamma gör damerna, som också tränar på vår campus. Så förhållandet är starkt. 

För andra säsongen i rad lyckade Tranmere Rovers kliva uppåt i seriesystem och är nu tillbaka i League One. För bara två år sedan kom de på andra plats i amatörligan Vanarama National League.

– Många av lyckönskningarna som vi fick efter play off-succén i våras kom från Liverpool och Everton-supporters, något som var väldigt fint.

– Efter att vi kom tillbaka (till Football League) har särskilt Liverpool stöttat oss som klubb och du minns alltid folk som ställde upp när du var på ditt allra lägsta, säger Palios.

* Ex-spelaren Mark Palios tog över Rovers sommaren 2014.

I träningsmatchen sommaren 2016 gjorde Danny Ings matchens enda mål tolv minuter före slutvisslan.

2017 vann Liverpool enkelt med 4-0 sedan James Milner och Ben Woodburn prickat in var sin straff, men även Marko Grujic och Pedro Chirivella hamnade i målprotokollet.

I fjol såg Rafael Camacho, Sheyi Ojo och Adam Lallana till att "The Reds" tog en knapp 3-2-seger.

Ikväll blir matchen ännu mer speciell, menar Mark Palios.

– Vi är glada för att Liverpool vann sin sjätte Champions League-titel och så kommer de för att möta oss som europeiska mästare. Det är stort. Jag tror att det har gett laget en extra boozt i år och vi har ju med oss en egen trofé vi också.

Kvällens match sänds på Viasat och Viaplay med start kl 20.25.

Bannerbild