Rapport: Kross på Prenton Park

Bild till nyheten Rapport: Kross på Prenton Park
Första träningsmatchen för säsongen blev en bekväm resa som slutade med 6-0 till de rödklädda.

PREMATCH:

Precis som Jürgen Klopp brukar göra under de tidiga försäsongsmatcherna så valde han att bestämma två elvor som fick spela varsin halvlek.

FÖRSTA HALVLEK:

Elvan: Mignolet, Clyne, Phillips, Gomez, Larouci, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Kent, Wilson, Brewster

Det tog bara sex minuter innan Liverpool spräckte nollan. Nathaniel Clyne dunkade bollen i krysset en bit in i straffområdet och blev därmed lagets första målskytt säsongen 2019/20.

Mycket av Liverpools anfallsspel skedde på vänstersidan och en väldigt offensiv Larouci hade ett par fina lägen men utan att riktigt lyckas i avsluten. Annars var det mycket som skapades genom yttern Ryan Kent.

Drygt 40 minuter in i matchen spelade James Milner in bollen hårt och lågt från vänsterkanten, den nådde Harry Wilson som spelade in den till Rhian Brewster som nickade in 2-0 från nära håll.

Precis innan halvtid utökades ledningen till 3-0 efter att Brewster varit först på en retur på ett skott från Milner.

Halvlekens spelare enligt skribenten: James Milner, Ryan Kent, Rhian Brewster

ANDRA HALVLEK:

Elvan: Jaros, Hoever, Matip, Johnston, Lewis, Fabinho, Jones, Woodburn, Duncan, Glatzel, Origi

I början av den andra halvleken anföll Liverpool mer genom högerkanten och det var just från höger som Ben Woodburn slog in en kross mot bortre stolpen där Curtis Jones nådde först och satte 4-0.

Divock Origi firade sitt nya kontrakt genom att göra 5-0 efter timmen spelad. Det var ett mycket fint mål där han tog ned en hög boll på ett högklassigt vis, petade förbi målvakten och sköt bollen i mål. En aktion som osade både klass och självförtroende.

Målen fortsatte att ramla in och näst på tur var det Bobby Duncan som fick presentera sig. Dock var det Ki-Jana Hoevers förarbete från högerkanten som stack ut när han dribblade sig fram och spelade in bollen.

Efter drygt 70 minuter tvingades Paul Glatzel lämna planen på grund av skadan. Atherton, som är målvakt egentligen, klev in som utespelare.

När domare Mike Dean blåste av matchen stod det 6-0 på resultattavlan och Jürgen Klopp bör vara mycket nöjd över hur den första träningsmatchen utspelade sig.

Halvlekens spelare enligt skribenten: Ki-Jana Hoever, Divock Origi, Ben Woodburn