Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (B)

lördag 23 nov 16:00

– Blir inte tidernas största transferfönster

Bild till nyheten

Jürgen Klopp mötte pressen efter att försäsongen startat på bästa sätt och diskuterade bland annat lagets insats, eventuell aktivitet under övergångsfönstret samt Rhian Brewsters roll i truppen.

Jürgen Klopp om insatsen

– I det stora hela var det en fantastisk insats av grabbarna. Under de båda halvlekarna spelade vi fin fotboll mot ett väldigt bra och fysiskt starkt lag. Grabbarna lät bollen göra jobbet, den var hela tiden i rörelse så matchen hade ett bra flyt. 

– Jag gillade det verkligen. Alla individuella insatser var bra, taktiskt sett var det bra, presspelet var bra. Jag gillade matchen.

Om huruvida Liverpool kommer att värva spelare som kommer att slåss om en plats i startelvan direkt under denna sommar

– Vi har redan plockat in dem, men ni inser det inte. Rhian Brewster, Oxlade-Chamberlain, de spelade inte förra året. Alla unga spelare som var med idag, de är alla nya spelare för oss, vilket är bra.

– Övergångsfönstret är öppet till 8 augusti. Vi får se vad vi gör, men jag tror inte att det kommer att vara det största fönstret någonsin.

Om faktumet att laget är Champions League-mästare påverkat spelarna

– De borde vara glada över det och det borde ge dem mer självförtroende, men det är inte så att vi springer runt som Champions League-vinnare 24 timmar om dygnet. Vi vann turneringen för fem veckor sedan och jag har haft en fantastisk sommar. 

– Nu är vi här. Vi har tagit ett steg framåt. Det såg ut som att vi var väldigt fyllda av självförtroende ikväll. Champions League-titeln kanske påverkar lite, men under säsongen måste vi kämpa för att vinna något nytt och inte bara se tillbaka på vad som varit.

Om Sepp van den Berg kommer att vara en del av seniortruppen denna säsong

– Det beror på. Jag öppnar dörren men grabbarna måste själva ta sig igenom den. Han är en fantastisk spelare, men på grund av FIFAs regler är han inte tillgänglig just nu, men vi har andra duktiga spelare. Han tyckte att hans framtid borde vara här och jag tyckte detsamma. Nu är han här så låt oss arbeta tillsammans. Han är 17 år, något man glömmer direkt när man ser honom, men han är 17 år så det finns mycket att lära. Det bästa med allt är att han har mycket tid till att lära sig. 

Om Rhian Brewsters insats och kommande säsong

– Jag såg en väldigt bra match och Rhian är en fantastisk spelare, det är det enda som jag fokuserar på. (Klopp fick en fråga om han ville "ta ner Brewster på jorden" efter sina två mål)

– Det är mycket upp till Brewster själv hur det blir. Divock Origi stannar, Bobby Firmino är fortfarande kvar, men Rhian Brewster är en anfallare av hög klass, en stor talang och jag är väldigt glad över det. Jag har redan sagt till honom att han kommer att spela en viktig roll denna säsong, hur viktig? Återigen, det beror på honom - vi får se. Han kanske får spela på olika positioner. Vi får se hur vi ställer upp. Det kommer att komma möjligheter för honom, det är jag säker på.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild