Rapport: 3-1-seger mot Bradford

Bild till nyheten Rapport: 3-1-seger mot Bradford
Liverpool vann årets andra träningsmatch när de åkte till Northern Commercials Stadium för att ta sig an Bradford City.

PREMATCH:

30-årige Stephen Darby har tillsammans med vännen Chris Rimmer startat Darby Rimmer MND Foundation, en organisation som jobbar för att öka kunskapen om sjukdomen och samla in pengar för att hitta ett botemedel. Inför dagens match, men också under halvtidsvilan, mellan Bradford och Liverpool spelades en välgörenhetsmatch för att samla in pengar till den nämnda organisationen.

FÖRSTA HALVLEK:

Elvan: Mignolet, Clyne, Phillips, Lovren, Larouci, Milner, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Wilson, Kent, Brewster

Med knappa kvarten spelad rasslade det två gånger i nätet bakom Bradford-keepern. Först sköt James Milner ett skott utifrån som touchade en försvarare och styrdes in till 1-0.

Bara sekunder senare föll Ryan Kent till marken i offensivt straffområde och fick straff. En straff som Milner satte säkert. 2-0.

Med fem minuter kvar av den första halvleken spelade Ryan Kent bollen snett inåt bakåt till Oxlade-Chamberlain vars skott räddades men endast ut till Rhian Brewster som än en gång stod på rätt plats och satte returen i nät från snäv vinkel.

3-0 stod det på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidsvila.

Halvlekens spelare enligt skribenten: James Milner

ANDRA HALVLEK:

Elvan: Mignolet, Hoever, Matip, Gomez, Lewis, Fabinho, Woodburn, Jones, Duncan, Origi, Millar

I den andra halvleken skedde mycket av det offensiva spelet för Liverpools del genom den unge kreatören Curtis Jones. De röda nådde dock inte riktigt hela vägen och lyckades inte få in någon boll i nät efter paus.

Istället var det Bradford som skulle få in ett reduceringsmål med knappa tio minuter kvar att spela. Vänsterbacken Adam Lewis fällde en motståndare och domaren pekade på straffpunkten. Hemmalagets Eoin Doyle klev fram och satte bollen i nät bakom Simon Mignolet.

Det blev inga fler mål i matchen som alltså slutade 3-1.

Halvlekens spelare enligt skribenten: Curtis Jones