Senegal till final

Bild till nyheten Senegal till final
Sadio Manes Senegal kommer för första gången spela final i Afrikanska mästerskapen. Detta efter att ha besegrat Tunisien i en dramatisk semifinal .

Det blev en dramatisk semifinal i Afrikanska mästerskapen mellan Senegal och Tunisien. Det slutade med att Senegal tog sig till final.

Trots att Senegal vann med 1-0 efter förläggning, var det en händelserik match. Med en kvart kvar av matchen fick Tunisien en straff, då Kalidou Loulibaly blockerade ett avslut med handen. Ferjani Sassi slog en svag straff som målvakten Alfred Gomis limmade. I den 81:e minuten fick Senegal en straff då Ismaila Sarr fälldes av Dylan Brown. Henri Saviet missade straffen som räddades av Mouez Hassen.

Matchen gick till förläggning och där gjorde Senegal det avgörande målet. I den första förläggningskvarten gjorde Dylan Brown ett självmål. Självmålet kom när Senegal fick en frispark och på inlägget boxade Hassen bollen i Browns ansikte.

Strax innan halvlek hade Sadio Mane en jättechans. Han fick bollen i straffområdet men sköt bollen strax utanför målet. Med fem minuter kvar av förläggningen blåste domaren straff till Tunisien, då Idrissa Gueye tog bollen med handen innanför straffområdet. Men efter ett VAR ingrepp ändrade domaren sitt domslut. För första gången ska Senegal spela final i Afrikanska mästerskapen. Den 19:e juli kommer de möta Algeriet eller Nigeria.