Agenten om Coutinho-skvallret

Bild till nyheten Agenten om Coutinho-skvallret
Vilda rykten cirkulerar runt Philippe Coutinho. Enligt agenten skulle det vara närapå omöjligt med en övergång till en annan PL-klubb än Liverpool.

Sedan Barcelona köpt loss Atletico Madrids franske skyttekung Antoine Griezmann har ryktesspridningen kring Philippe Coutinhos framtid stegrat i olika medier och på diverse nätsajter. 

Bland annat påstås att brassen uppvaktas hårt av Manchester United – men också om en möjlig retur till Anfield.

Agenten Kia Joorabchian menar att en övergång till Old Trafford skulle vara det mest osannolika alternativet. 

– Manchester United är en storklubb och jag har spelare där och all möjlig respekt för dem. Men när det gäller Philippe skulle det vara en extrem svåroch närapå omöjlig övergång, säger han till TalkSport.

– Det skulle vara väldigt tufft för Philippe att spela för någon av Liverpools rivaler, eftersom han har så nära anknytning till klubben. Hans tid där var fantastisk.

– Men som alla stora spelare vill man vid någon tidpunkt uppleva något annat i karriären eftersom den är så kort. Men att han lämnade påverkar inte att hans hjärta i stor grad är i Liverpool.

Fortfarande ett fan

Även om Coutinho såldes för £142m i januari 2018 – och även om han blev utbuad i CL-returen på Anfield så sent i maj – så är han fortfarande supporter.

– Jag vet att han hejade på dem varje gång han hade chansen. Lucas Leiva är på samma vis. Många av de som lämnar Liverpool fortsätter att vara supporters på grund av fansen och den lidelse de visar. Så det skulle vara svårt för honom att gå till en rival, fortsätter Joorabchian.

Det har även ryktats om att det jobbas med ett avtal där Coutinho lånas tillbaka till Liverpool i två år och att klubben sedan får möjligheten att köpa loss honom för £88m.

Agenten nekar till dessa uppgifter och betonar att han har fått garantier från Barcelona att Coutinho fortfarande är en viktig spelare för klubben – och därmed inte till salu.

Han menar att det skulle vara svårt att lösa en retur till Anfield också.

– Liverpool har byggt ett väldigt starkt lag, managern har hittat en fin balans och det är sannolikt en av de bäst skötta  fotbollsklubbarna i landet.

– Så med den bakgrunden och truppen som de har, så måste de verkligen känna att de har ett stort hål i truppen för en som Philippe, om de skulle signera honom. Jag tror att det skulle bli ett väldigt svårt avtal, men de flesta stora avtal är alltid väldigt, väldigt svåra.

– Om han skulle gå tillbaka till Premier League så skulle det vara till Liverpool, men för ögonblicket har jag svårt att se det hända. Det skulle vara upp till dem, avslutar agenten.

Skulle du välkomna Coutinho tillbaka? Kommentera här eller rösta i webbfrågan längre ner på sajten.


64 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer