Video: Klopp och Hendo inför Dortmund

Bild till nyheten Video: Klopp och Hendo inför Dortmund
Jürgen Klopp och Jordan Henderson mötte pressen inför USA-turnéns första match med Borussia Dortmund som motståndare. Se video från presskonferensen och läs en textad sammanfattning nedan.

Jordan Henderson var först ut:

Om Champions League-triumfen

– Det var en stor prestation av laget och vi njöt av upplevelsen. Det har gjort oss ännu hungrigare och nu är vi glada över att försäsongen dragit igång igen och är redo att jobba hårt. Det känns bra att vara tillbaka. Vi har bevisat att vi kan vinna stora titlar och vi vill fortsätta att göra det och skapa historia med klubben. Erfarenheten från Champions League kommer att hjälpa oss.

– Det finns utmaningar för hela laget framöver. Det kommer alltid att finnas utmaningar, både i ligan och i andra turneringar. Vi vill fortsätta att göra det vi har gjort fram till nu och använda självförtroendet vi fått från Champions Leauge. Nu vill vi fokusera på det som är framför oss.

Om transferfönstret

– Vi vet inte vad som sker innan transferfönstret stänger, men jag har stor tro på laget vi har här. Vi har Ox och Lallana som kommer tillbaka från skador och jag tror att vi har ett bra lag för att konkurrera i alla turneringar. Vi kommer naturligtvis att önska spelare som kommer välkomna, men om det inte ansluter någon så kommer vi att fortsätta att jobba hårt.

Om Alex Oxlade-Chamberlain

– Jag har jobbat med Ox i flera år och jag är god vän med honom. Han är en fantastisk person och han har varit otrolig viktig utanför planen under den gångna säsongen. Han är alltid där och hjälper oss när vi är nere. I år hoppas jag att han kan vara med att bidra även på planen. Jag hoppas att han kan använda försäsongen för att hitta matchformen.

Om resan till USA

– Supportrarna är otroliga oavsett var vi är. I USA, Asien eller Australien. Det är fantastiskt och det kommer att bli en upplevelse för de unga spelarna som är med. Jag ser fram emot det.

Om Jürgen Klopp

– Han är en speciell person. Han har en perfekt balans mellan att vara nära sina spelare men samtidigt vara en hård manager. Han har en enorm kunskap om spelet och vi lär oss otroligt mycket av honom. Vi måste bara fortsätta att lära oss av honom och resten av tränarstaben. Om vi gör det så kommer vi att ha fler framgångar under åren. Han är en fantastisk tränare och en väldigt duktig motivator. Förhoppningsvis kommer han att vara kvar här länge. 

Om Lallana i en djupare mittfältsroll

– Adam är en fantastisk spelare som kan spela vart som helst. Han ger oss något nytt i den positionen. Han tycker om den positionen och lär sig mycket. Adam kommer att skapa en egen stil i den positionen och jag glädjer mig över att få se honom där.

Om sin egna roll lite längre fram i planen

– Jag kan spela som nummer 6 och jag kan även spela som nummer 8. Jag pratade med Klopp om det förra säsongen och jag njöt av att spela lite längre fram i banan och skapa chanser för mig själv och andra. Jag vill bara hjälpa där jag kan och göra det managern ber om.

Jürgen Klopp tar över

Om sin framtid

– Jag tror inte att någon får frågan om han vill stanna längre i klubben tre år innan sitt kontrakt går ut. Jag vill stanna här i minst tre år till.

Om att vara tillbaka

– Spelarna är glada över att vara tillbaka. Vi är spända igen och ser fram emot säsongen. Alla är inte här ännu, vi fick tillbaka fyra spelare nyligen. Vi har mycket arbete framför oss. Vi spelade på en viss nivå under förra säsongen och måste jobba hårt för att nå upp till den nivån igen.

Om de många matcherna för Mané

– Sadio Manés säsong avslutas imorgon och den var 13 månader lång. Det är längre än ett år. Det är långt och vi måste se hur han hanterar det. 16 dagar efter finalen i de Afrikanska mästerskapen möter vi City. Vi får se hur vi gör. Jag ska prata med honom efter matchen och så får vi se vad vi gör. 

Om van den Berg

– Han är en bra grabb och en duktig spelare och det är därför vi värvade honom. Han är längre än mig, vilket inte händer så ofta. Han är 17 år och kommer att växa ännu mer. Han är duktig, men vi har bra bredd på mittbacksplatsen så han går inte in direkt i laget. Han är en fin spelare, men han måste anpassa sig. 

Om han ser på Manchester City inför säsongen

– Jag koncentrerar mig 100% på Liverpool. De är den stora favoriten även denna säsong. De var imponerande under förra säsongen, jag tror inte att de hade nått 98 poäng utan oss och vi hade inte nått 97 poäng utan dem. Alla matcher i ligan är svåra, några gånger hade vi tur och ibland hade vi otur. Men vi var stabila och svåra att möta. Vi måste koncentrera oss på det jobb vi måste göra, inte på Manchester City.

Om Van Dijk: 

– Allt är redan sagt om honom. Alla gillar honom och han är en fantastisk spelare. Han styr det mesta som händer på planen på ett fantastiskt sätt. Inte många spelare kan spela utan tabbar på det sättet. 

Om Milner

– Han är en otrolig spelare. Han är ständigt förberedd. För något år sedan spelade han på vänsterbacken och gillade det inte allt för mycket. Nu dyker han upp där ibland när han spelar på mitten, så kanske gillade han det mer än vad han gav uttryck för. Han var en briljant värvning, gratis. Han är fantastiskt i omklädningsrummet också. 

Om matchen mot Dortmund

– Jag är bekymrad över motståndaren. Jag ser fram emot matchen. Vi kommer att ha ett ungt lag som möter ett bra lag. De största spelarna kommer nog att starta för dem och det kommer att bli tufft. Vi lär oss mer av förluster än segrar, men imorgon hoppas jag att vi kan lära oss mycket av en bra match. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer