– Vi har fått smak på titlar

Bild till nyheten – Vi har fått smak på titlar
Kaptenen om semestern och suget efter nya stora troféer.

Fram till den 1 juni hade Jordan Henderson bara vunnit en trofé på åtta år: Ligacup-titeln 2012 under Sir Kenny Dalglish. 

Så den där varma försommarnatten i Madrid, när han fick äran att lyfta Champions League-bucklan för sjätte gången i klubbens historia, slår såklart allting annat han har upplevt.

– Det är något du tänker tillbaka på, det var ett enormt ögonblick för mig, precis som för alla andra i klubben. Samtidigt vet jag inte om det har sjunkit in riktigt eller om det kommer att göra det när karriären är över, säger Henderson till Liverpoolfc.com.

Men en sak är säker: Han har fått smak på stora troféer.

– Du vill prova igen, göra om det igen. Inte sitta på en strand och inte göra någonting. Så kände jag på en gång.

– Det har gett oss smaken att vinna en ny stor trofé. Vi har självtilliten att göra det igen. Förhoppningsvis kan vi uppfylla alla önskningar.

Känner sig som 21

Hendo återvände i träning för en vecka sedan efter en skön semester.

– Jag har fått ett break på några veckor, vilket troligen är det längsta avbrottet jag har haft på ganska många år, vilket har varit fint. Men jag har ändå hållitpå med lätt träning för att hålla igång och jag känner mig bra. Nu ser jag bara fram till att få några minuter på match.

Den 17 juni firade han sin 29:e födelsedag och känner att han har fler år kvar på toppen.

– Karriären är kort och detta blir min nionde säsong och åren har bara flugit iväg. Jag känner mig fortfarande som 21 (!) och jag vill bara plocka ut maximalt av det jag har kvar och få uppleva fler stora ögonblick.

Efter triumfen i Madrid firade Jordan på planen med sin pappa, vilket var en känslosam och vacker stund. 

– Det var en otrolig upplevelse, inte bara för min far utan hela familjen, vänner, lagkamrater, alla.

– Det är därför du vill göra om det igen, men det handlar inte bara om mig. Det är klart att det är en stor ära och jag är stolt över att vara kapten för laget och klubben. Men för mig handlar det om att göra allt å lagets vägnar. Det finns så många ledare och kaptener i det här laget och jag är bara stolt över att få vara en del av det, fillägger Hendo.

Jordan har spelat 324 tävlingsmatcher sedan han köptes in från Sunderland som 21-åring sommaren 2011. Därmed är han bara 15 matcher från att hamna på 50-i-topp-listan över de som spelat flest matcher för "The Reds".

– Jag är stolt över det också, men just nu är det bara en siffra.

– Jag vill bara koncentrera mig på att spela så bra som möjligt, det har inget att göra med att jag inte är hedrad över att ha spelat så mycket som jag har gjort, men jag hoppas att få spela många fler matcher och känner att det är något som du kan titta tillbaka på efter att karriären är över.

– Nu ser jag fram mot säsongen. I mina ögon har vi haft framgång varje år de senaste säsongerna och vi vill uppnå det igen. Du måste dessutom förbättra dig hela tiden, då Premier League blir allt bättre. Du har City och andra lag som också kommer att bli bättre.

– Vi är redo att lära oss mer från managern och tränarstaben. Vi är redo att ge allt. Gör vi det kommer vi att ha stora chanser att vinna nya troféer.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer