Nästa match (Premier League)

Bournemouth klubbmärke Bournemouth (B)

lördag 07 dec 16:00

Överens med Lonergan

Bild till nyheten

Jürgen Klopp bekräftar att Andy Lonergan kommer att ansluta till klubben för att bredda truppen på målvaktssidan.

Alisson Beckers skada har skapat en målvaktssituation där Adrián är klubbens enda seniormålvakt som är helt frisk och redo för spel. Därför väljer de nu att plocka in Andy Lonergan på ett korttidskontrakt, något som bekräftas av manager Jürgen Klopp.

Han förklarade först situationen kring Caoimhin Kelleher.

– Situationen var värre för ett par veckor sedan, men nu är Kelleher i ett skede där han snart är tilllbaka fullt ut, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Han har tränat i endast fyra eller fem dagar, fångat bollar och sådant, det ser bra ut men vi behöver självklart finna en kortvarig lösning och det kommer att bli i form av, om inget händer, Andy Lonergan. 

– Han har varit med oss tidigare, han är en fantastisk person med bra karaktär. Han hjälpte oss under försäsongen och nu har vi valt att arbeta tillsammans med honom. 

– Det är en lösning som ger oss erfarenhet, men när Caoimhin är tillbaka är Adrián nummer ett, Caoihmin troligtvis nummer två men vi måste se om han kan spela ett par matcher för U23 eller U21 så att han får lite matchträning också.

– Vi får se hur det går men det är på detta sätt som vi löser situationen. 

Klopp tror att Lonergan kommer att finnas med på bänken i Supercup-finalen på onsdag.

– Jag tror det. Jag har inte pratat med John (Achterberg) ännu. Vi får se, men vi kommer att kunna ha en hel del spelare på bänken och jag tror att Andy kommer att vara en av dem.

Bannerbild