Nästa match (Premier League)

Bournemouth klubbmärke Bournemouth (B)

lördag 07 dec 16:00

Orig: Jag är väldigt tacksam

Bild till nyheten

En ödmjuk Divock Origi berättar om hur han tog sig igenom de tyngre perioderna med bristande speltid och ett par misslyckade utlåningar. Han berättar också hur han tänkte när han skrev på en kontraktsförlängning med klubben.

Divock Origi har gått från att vara på väg att lämna klubben till att spela en viktig roll i det Liverpool som är regerande Champions League-mästare och som ses som den allra största utmanaren till Manchester City i kampen om ligaguldet. 

I ligapremiären mot Norwich i fredags fick belgaren stående ovationer när han byttes ut i matchens slutskede. 

– Det är alltid kul att ha supportrarnas respekt. Jag är ödmjuk över det faktum att de har en plats för mig i deras hjärtan, säger Origi till The Athletic.

– Jag tror att jag är en annan spelare ni jämfört med när jag kom hit. Jag känner att jag växt mentalt, personligt och även på planen. Laget har utvecklats och nu förstår jag den taktiska biten bättre - hur jag ska pressa, när jag ska utmana och när jag ska spela enkelt.

– Jag har mycket att erbjuda i mitt spel, men jag måste synkronisera det bättre med hur Liverpool spelar. Jag studerar matcher bättre nu. Att spela på flera olika platser i anfallet har varit viktigt för mig, slår belgaren fast.

Anfallaren såg under en period ut att ha gjort sin sista match för klubben efter ett par utlån som inte riktigt gått vägen. Han valde dock att stanna och kämpa om en plats i laget istället för att gå med på en försäljning eller ett nytt utlån.

– Hur jag tog mig igenom de tiderna? Det handlar mycket om tacksamhet. Jag är väldigt tacksam över att jag spelar på den här nivån. Många av mina vänner har inte nått lika långt. Man måste uppskatta det man har i livet.

– Det finns betydligt värre saker än att någon kritiserar dig för fotbollen du spelar. Det gäller att stänga ute allt annat och fokusera på rätt saker. Ju mognare man blir desto lättare är det att göra detta.

Efter att ha blivit stor hjälte för Liverpool flertalet gånger under säsongen erbjöds Origi en kontraktsförlängning som han tackade ja till.

– För mig var det ett logiskt och bra beslut. Klubben har alltid visat tillit till mig. Vi hade några bra samtal och allt klickade. Man måste lyssna till sin magkänsla.

– Jag kände mig värdefull och jag kände att jag kan ta nya steg i denna klubb. Jag har fortfarande mycket kvar att ge och bevisa.

Bannerbild