Nästa match (Premier League)

Bournemouth klubbmärke Bournemouth (B)

lördag 07 dec 16:00

- Många förväntar sig en sämre säsong

Bild till nyheten

Många experter och fotbollsintresserade förväntar sig att Liverpool inte kommer göra en lika stark säsong som de gjorde förra säsongen. Jamie Carragher tror inte heller att det blir så,. Men enligt honom hänger titelchansen mycket på om Manchester City kommer upp i samma nivå även denna säsong.

Jamie Carragher tror att många kommer säga att Liverpools utveckling går bakåt denna säsong. Detta flesta anser att kommer bli svårt för laget att göra en lika säsong som den förra.

Liverpool hamnade på andraplats i ligan säsongen 2018/19 med 97 poäng, och så många poäng har klubben aldrig tagit i Premier League. Säsongen räddades av en Champions League titel. Jamie Carragher förväntar sig att hänga med Manchester City i tabelltoppen blir tufft. Därför att City verkar ha satt en standard med att sluta på ungefär 100 poäng.

- Det kommer bli intressant att följa Liverpool denna säsong. Detta många förväntar sig att de inte kommer upp i samma nivå som under den gångna säsongen, säger Carragher.

- Vinna Champions League och ta 97 poäng i ligan är svårt att överträffa. Jag tror inte de klara av det.

- Men detta betyder inte att de inte kan bli mästare. Mycket hänger ju på om Manchester City kommer ha samma poängskörd igen. Liverpool och övriga ligakonkurrenter måste frukta att Citys poängskörd de senaste två säsongerna är en ny standard.

- Jag tror inte att deras utveckling kommer bli sämre så länge Pep Guardiola är deras manager. När han var i Barcelona och Bayern München hade dem stor poängskörd säsong efter säsong.

Bannerbild