Nästa match (Premier League)

Bournemouth klubbmärke Bournemouth (B)

lördag 07 dec 16:00

— Reglerna är desamma

Bild till nyheten

När Liverpool och Chelsea möts i Supercup-finalen under onsdagskvällen, är det första gången som en kvinna är huvuddomare i en Europamatch för herrar. Huvuddomaren Stephanie Frappart tror inte att det kommer vara någon större skillnad jämfört med att döma en dammatch.

Stephanie Frappart håller inte med om påståendet att det är svårare att döma en herrmatch jämfört med en dammatch. När fransyskan dömer Supercup- finalen mellan Liverpool och Chelsea, kommer hon assisteras landsmaninnan Manuela Nicolasi och irländskan Michelle O' Neil. Detta är den första Europacupmatchen för herrar som döms av en kvinnlig huvuddomare. Under säsongen kommer Frappart även döma matcher i franska Ligue 1.

— Jag tycker inte det är någon skillnad på att döma herr och dammatcher. Det är fotboll oavsett vilka som spelar, säger Frappart.

— Sporten och reglerna förändras inte när du dömer en herrmatch. Det är därför jag vill döma både herr och dammatcher.

— Vi måste bevisa att vi har fysiken och kvaliteten för att döma denna typ av matcher. Vi har inte råd att göra några stora misstag.

I april blev Stephanie Frappart historisk, då hon var den första kvinnan att döma en match i franska Ligue 1. Efter den matchen fick hon massvis med beröm för sin insats.

— Självklart har min status i fotbollsvärlden förändrats efter den matchen. Efter att ha dömt en match i Ligue 1 känner jag att jag håller måttet, säger Frappart

Bannerbild