Rapport: Total dominans på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Total dominans på Anfield
Liverpools insats visade på vilken klasskillnad det faktiskt är mellan ett lag som kommer att slåss om titeln och ett lag som kommer att kämpa för att komma topp 4.

PREMATCH

Liverpool mot Arsenal, en historiskt målglad tillställning. Bägge lag kom till matchen med full pott efter två omgångar i ligan.

FÖRSTA HALVLEK

Matchbilden i den första halvleken blev som väntat - Liverpool dominerade bollinnehavet och spenderade mycket tid på offensiv planhalva. Arsenal säkrade upp bakåt och satsade på kontringar främst via nyförvärvet Nicolas Pepe.

Just Pepe fick Arsenals bästa chans efter att Jordan Henderson fått felträff. Pepe kom ensam mot Andy Robertson, dribblade förbi skotten och avlossade ett skott som dock räddades enkelt av Adrián.

Trots Pepes fina möjlighet blev det ändå hemmalaget som tog ledningen. Med knappa fem minuter kvar av halvleken slog Alexander-Arnold, som så många gånger förr, in en fin hörna som Matip nådde högst på och 1-0 var ett faktum.

Fronttrion Salah, Firmino och Mané hade alla ett par halvchanser under halvleken men de fick inte riktigt till det fullt ut.

Pausvilan kom och Liverpool klev ut i omklädningsrummet med en 1-0-laget.

ANDRA HALVLEK

Bara minuter efter paus pekade domare Anthony Taylor på straffpunkten efter att David Luiz dragit Salah i tröjan. Samme Salah klev fram från elva meter och satte 2-0 i Lenos högra kryss.

Kort efter 2-0-målet fick Pierre-Emerick Aubameyang ett jätteläge att reducera, men Matip lyckades hinna tillbaka och avvärja läget.

Med knappa timmen spelad löpte Salah sig loss från David Luiz och Nacho Monreal på högerkanten, vek in i straffområdet och placerade säkert bollen lågt i borte hörnet - 3-0!

I 85:e minuten sköt Torreira in en reducering till 3-1. Målet kom till efter en längre period där Liverpool kontrollerat matchen utan att gasa full fart framåt. Det blev lite väl avslappnat i eget straffområde och Aubameyang lyckades krångla fram bollen till Torreira som fick ett skottläge från nära håll.

Sett till det stora hela var Liverpool överlägsna, Van Dijk stoppade ner Pepe i bakfickan i den andra halvleken och Londonlaget var aldrig nära att få med sig några poäng tillbaka till huvudstaden. 3-1 blev det, men det kunde ha varit betydligt mer.