Överlägset bäst på huvudet i ligan

Bild till nyheten Överlägset bäst på huvudet i ligan
Inget lag i Premier League gör lika många mål på nick som Liverpool.

Mot Arsenal nickade Joel Matip in 1-0-målet på hörna. Målet var Liverpools 22:a nickmål i Premier League sedan starten av förra säsongen - sju fler än något annat lag i ligan.

Det var de rödas tredje nickmål för säsongen, inget annat lag har gjort mer än ett. 

Matips nickmål bidrog till att laget tog sin tolfte raka seger i Premier League. Det är första gången som klubben lyckas med detta under PL-eran. Om de lyckas vinna även nästa ligamatch så slår de nytt klubbrekord - inget lag i klubbens historia har vunnit tretton raka i ligaspelet.

Matips mål kom till efter en hörna slagen av Trent Alexander-Arnold som nu har stått för hela nio målgivande passningar på sina tio senaste hemmamatcher i alla turneringar. Den unge högerbacken har faktiskt stått för en assist i fem raka ligamatcher på Anfield.

Gårdagens seger betyder även att Liverpool är obesegrade på Anfield i Premier League i 42 matcher i följd. Av dessa 42 matcher har de vunnit 33 och kryssat 9. Senaste förlusten kom mot Crystal Palace i april 2017.

Mohamed Salah stod för två mål igår och har nu gjort mål i fyra av fyra hemmamatcher mot Arsenal. Det inkluderar ett möte med Arsenal när han spelade för Chelsea. Just Arsenal är ett favoritmotstånd för egyptiern som stått för 5 mål och 2 assist på åtta möten i Premier League.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer