Heta frågor på dagens PL-möte

Bild till nyheten Heta frågor på dagens PL-möte
Det förväntas bli många högljudda diskussioner när de 20 PL-klubbarna träffas på högkvarteret i London. Högst upp på agendan är frågan om att senarelägga transferfönstret nästa sommar.

Målsättningen med mötet är att diskutera eventuella förändringar i Premier League inför nästa säsong.

Klubbens representanter kommer också att få uppdateringar om UEFA:s förslag till ändringar i Champions League och Europa League inför 2020/21.

I likhet med de spanska storklubbarna är även Premier League tveksam till flera av förslagen, då man fruktar att ännu fler CL- och EL-matcher under veckorna kommer att påverka de inhemska ligorna och cuperna negativt. 

Här är fler heta puckar som ska diskuteras på dagens möte:

Sommarfönstret

Merparten av PL-klubbarna vill plocka bort regeln om att transferfönstret ska stänga i början av augusti – ett par dagar innan ligastart – och istället köra samma datum som de övriga europeiska ligorna. 

När tidigareläggandet av sommarfönstret klubbades igenom 2017 var det förväntat att de övriga europeiska ligorna skulle följa efter, men det har alltså inte skett. 

PL-klubbarna upplever därför att de befinner sig i en sårbar position, då spelare fortfarande kan bli sålda till ett lag i en annan europeisk liga.

Jürgen Klopp var inledningsvis positiv till att fönstret skulle stänga tidigare, men vill nu ändra tillbaka eftersom de andra länderna inte har följt Premier Leagues exempel.

Dagens diskussioner i London kan sluta med en omröstning i frågan, men troligen sker det inte förrän vid nästa möte i november. 

VAR

Nyligen blev det känt att domarchefen Mike Riley har tvingats förklara sig om hur man använt sig av VAR (Video Assistance Referee) i de inledande ligaomgångarna – och speciellt då med fokus på de tillfällen när VAR inte har utnyttjats. 

De 20 representanterna kommer att få möjligheten att vädra sina åsikter kring videobedömningarna, som varit oett omdebatterat ämne under säsongsöppningen. 

Ny PL-boss

Ligan är fortfarande på jakt efter en ny administrerande direktör sedan Richard Scudamore lämnade posten i november förra året. 

Initialt var rollen tilltänkt att tillfalla Susanna Dinnage, som har ett toppjobb inom Discovery Channel, men efter att först tackat ja, hoppade hon av två dagar senare.

På mötet kommer fler kandidater att presenteras.

Utöver dessa ämnen förväntas det också bli diskussioner kring IFAB:s (International Football Association Board) regeländringar gällande offside och hands.

Källa: Sky Sports


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer