Har studerat Fabinho

Bild till nyheten Har studerat Fabinho
Adam Lallana menar att han är öppen för att spela i en djupare mittfältsroll och har stor tro på att han kan komma att bidra mycket till laget under säsongens gång.

Under i princip hela sin karriär har Adam Lallana spelat som offensiv mittfältare, men under sommarens försäsong fick han testa på att spela i en djupare roll på mitten.

– Jag väntar fortfarande på att få en möjlighet där. Möjligheten kan dyka upp, eller så inte. Om den gör det så är jag absolut intresserad av den rollen, säger Lallana till The Times.

– Jag trivs verkligen där. Jag får ha bollen betydligt mer än tidigare under min karriär. Som nummer 8 löper man ofta för att skapa ytor eller visar sig utan att få bollen.

– Om man spelar som nummer 6 är man en mer central del av spelet och mer inblandad i uppbyggnadsspelet. Det var något som jag lade märke till på en gång. Det är vad jag gillar, att ha bollen vid fötterna.

För att vara så förbered som möjligt för en eventuell möjlighet att spela i den nya rollen så har Lallana studerat andra spelare på samma position.

– Jag har inte gått in så djupt på det. Jordan (Henderson) sa att jag skulle kika på Frenkie de Jong. Sättet han spelar på, han dribblar lite mer än vad andra som har den rollen gör. Det innebär en större risk i spelet, men det är en del av mitt spel.

I Liverpool är det Fabinho som innehar startplatsen som nummer 6 på mittfältet.

– Jag ser mer på vad sexorna gör än vad åttorna gör eftersom att jag redan vet mycket om hur de spelar. Jag fokuserar på hur de (sexorna) rör sig. Jag har studerat Fabinho en del i våra första matcher och han har spelat väldigt bra.

De senaste säsongerna har för Lallanas del blivit förstörda av skador. Nu är han skadefri och redo att bidra på planen.

– Jag är lycklig. Jag känner att jag är stark, i bra form. 

– Om jag ska vara en del av det här laget, det bästa i Europa, måste jag fortsätta att förbättra och utveckla mig. Det har varit svårt under de senaste åren eftersom att jag inte har haft chansen.

Hittills har det bara blivit två inhopp för mittfältaren, men med en lång säsong fylld av matcher så är han säker på att han kommer att kunna bidra till laget.

– Jag kom inte med i truppen till premiären och det var en liten ögonöppnare. Jag kunde inte se det komma. Jag hade inte upplevt det sedan jag växte upp i Southampton.

– Men det är en 60-matcherssäsong och jag ser på mina tidigare säsonger och tänker att jag ska vara tålmodig för då kommer chansen att komma.

– Jag är i form och jag är säker på att jag kommer att bidra. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer