Senaste nytt inför Newcastle

Bild till nyheten Senaste nytt inför Newcastle
Det tycks dröja till efter nästa landslagsbreak innan Alisson är tillbaka – men Keita är snart i träning. Se video och textsammanfattning från Klopps presskonferens.

Om Alissons skada

– Vi åt lunch ihop och Alisson blir allt bättre. Det var en riktigt allvarlig skada (vaden) men vi vet inte när han kan vara tillbaka. Det finns ingen tidsplan. Förhoppningsvis efter nästa landslagsbreak. 

– Det viktiga är att vi ser till att han blir helt återställd för resten av säsongen. 

Om Keitas skada

– Naby närmar sig. Han kan nog återvända i träning efter att vi kommit tillbaka från Napoli nästa vecka.

Om övriga skador

– Clyney (Nathaniel Clyne) och Glatzel är långt borta, men gör också stora framsteg. Annars ser det bra ut.

Om Newcastle 

– Newcastle är bra, men det var väldigt tufft för dem när Rafa lämnade. Steve Bruce har ett svårt jobb framför sig, men har gjort det fantastisk hittills. De har behållit samma stil från ifjol.

– De sålde Rondon och köpte in Joelinton, som är en liknande spelartyp. De har har också snabbhet i sina kontringar.

– Newcastle kommer att fightas som galningar.

Om Napolis omklädningsrum

– Jag litar på UEFA i det här fallet, att det kommer att finnas tillräckligt med duschar och utrymme att byta om. Jag vill inte göra det till något större än vad det är. Så länge planen är där, så kan vi spela. Vi åker dit och accepterar omständigheterna.

Om Salahs och Manés landslagsvila

– Det var perfekt att de inte behövde åka på landskamper. Jag är glad för dem att de representerar sina länder, men jag har sagt 500 gånger att för de spelare som inte åker är det totalt annorlunda. Vi ska in i en intensiv period och Sadio och Mo behövde ledig tid.

Om fantastiska hemmasviten 

– Vi tänker inte på det. Vi vet att rekord är till för att slås. Varje lag har kunnat besegra oss, men vi har för det mesta varit bättre och förtjänat segrarna. 

– Livet utan att ha tur är svårt. Fotboll utan tur är en tuff kamp. Det är helt normalt och vi har accepterar det sedan lång tid tillbaka. Kan man påverka tur? Vi jobbar på det.

– Vi måste se till att det dröjer (till rekordet slås) och att det ligger långt fram i tiden. Vi kan bara ge allt i morgon. Vi har chansen att vinna, så vi måste göra det.

Om landslagsuppehållen

– Det är alltid svårt, det är alltid intensiva perioder. Jag tror inte jag upplever någon skillnad mellan de olika pauserna. Och sedan behöver vi lite tur för att alla ska komma tillbaka friska. Vi är vana vid det. 

– Topp 6-klubbarna har alltid fler upptagna spelare under den perioden.

Om lagmoralen 

– Vi försöker se till att ha en underbar atmosfär i truppen. Vi jobbar hårt för att vårda den och försöker bli bättre hela tiden. 

– Den här klubben är underbar och det är inte så att stämningen alltid har varit så här. Spelarna gillar varandra väldigt mycket.

Hemmamatchen mot Newcastle har avspark kl 13.30 i morgon, lördag, och sänds på Viasat/Viaplay.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer