Rapport: Segersviten fortsätter

Bild till nyheten Rapport: Segersviten fortsätter
Liverpool vände underläge till 3-1-seger hemma på Anfield och har nu 14 raka ligasegrar.
FÖRSTA HALVLEK

Newcastle chockade hemmapubliken redan efter sju minuters spel - Willems dribblade förbi Alexander-Arnold och avlossade en raket i borte krysset!

Efter målet backade ”skatorna” hem med elva man och lät Liverpool dominera bollinnehavet. Hemmalaget hade problem att hitta ytor centralt och slog därmed flertalet inlägg utan framgång.

En knapp halvtimme in i matchen kom dock kvitteringen. Robertson hittade in till Mané, som på liten yta vände upp och skruvade bollen i borte krysset. En välförtjänt kvittering efter den tidiga kallduschen.

Firmino fick idag börja matchen på bänken och Origi fick chansen från start, men i den första halvlekens slutskede tvingades belgaren lämna planen på grund av skada och Firmino.

Direkt efter bytet spelade just Firmino fram Mané, som efter att ha lyckats krångla sig förbi en utrusande Dubravka i Newcastle-målet, satte 2-1 i öppen kasse.

ANDRA HALVLEK

Efter pausvilan öppnade matchen upp sig mer eftersom att Newcastle tvingades fram på grund av underläget. De röda tog dock snabbt kontroll på matchen igen och det enda bortalaget lyckades med offensivt var en målchans för Emil Krafth som slutade med ett skott högt över från nära håll.

Liverpool skulle utöka sin ledning till 3-1 efter halva den andra halvleken spelad. Firmino stod återigen för assisten, en läcker klackspark till Salah som drev in i straffområdet och avslutade säkert i borte hörn.

Med en tvåmålsledning som säkerhet slog hemmalaget av något på takten och spelade i princip av resten av halvleken utan att hotas av Steve Bruces manskap - tre nya, kassaskåpsäkra, poäng och de är fortsatt obesegrade i ligaspelet.