Wijnaldum om tuffa spelschemat

Bild till nyheten Wijnaldum om tuffa spelschemat
Mittfältsmotorn menar att laget måste se det positiva i att de kommer att ha ett hektiskt schema framöver.

Liverpool vann under lördagen mot Newcastle med 3-1 i vad som var den första av sju matcher på 21 dagar. 

Redan på tisdag väntar Napoli på bortaplan i Champions League-premiären och sedan följer matcher mot Chelsea, MK Dons, Sheffield United, Salzburg och Leicester City innan nästa landslagsuppehåll.  Gini Wijnaldum menar att laget måste ta sig an utmaningen med ett leende på läpparna.

– Man vet redan innan säsongen startar att man kommer att delta i många turneringar och att det krävs en stor trupp där samtliga behövs, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Alla spelare kan inte spela alla matcher, det visste vi sedan innan, men jag tror att vi måste omfamna det, (det tuffa spelschemat reds. anm) eftersom att det innebär att vi slåss om flera olika titlar. Vi ska försöka att njuta av det och bara spela vår fotboll.

Mot Newcastle hamnade laget i tidigt underläge, men vände sedan matchen till seger efter två mål av Sadio Mané och ett av Mohamed Salah.

– Vi hade förväntat oss att det skulle bli en tuff match mot Newcastle, säger Wijnaldum.

– I Premier League är alla motståndare tuffa så vi visste att det skulle bli svårt. Tyvärr släppte vi in 1-0-målet, men jag tycker att vi löste det bra med Sadios mål och sedan 2-1-målet.

– Även i den andra halvleken kunde man se hur tuff match det var eftersom att de hade en del lägen att göra 2-2, men i det stora hela tycker jag att vi lyckades i försvarsspelet och sedan gjorde vi 3-1 och vann matchen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer