Video: Klopp och Hendo inför Napoli

Bild till nyheten Video: Klopp och Hendo inför Napoli
Jürgen Klopp och Jordan Henderson mötte pressen inför morgondagens Champions League-premiär mot Napoli. Se presskonferensen + en textad sammanfattning nedan.

Presskonferensen startar 15 minuter in i klippet.

Jordan Henderson var först ut med att svara på frågor.

Henderson om huruvida de är favoriter i CL eller ej

– Det är för tidigt att säga. Vi har haft en bra start och vi vill fortsätta med det. Vi vet att vi kan bli bättre. 

Om lagets utveckling sedan förra årets match i Neapel

– Vi gjorde ingen bra match då. Vi använde den matchen för att bli bättre. Förhoppningsvis är det annorlunda imorgon och att vår prestation är bättre. Det kommer bli tufft, Napoli är ett bra lag.

Om Rhian Brewster

– Han gjorde det väldigt bra under försäsongen. Han har varit bra under träning. Det ger oss ännu ett alternativ och för honom gäller det att fortsätta på samma sätt. 

Om vikten av att lägga segern i Madrid bakom sig för att fortsätta att vinna

– Det är viktigt, men jag tror inte att det kommer att vara ett problem för den här gruppen. Vi vill alltid vinna mer. Förra säsongen är förra säsongen. Vi är mer erfarna nu. Låt oss ge allt för att vinna så mycket som möjligt.

Om statusen som regerande mästare kommer ge lagen extra motivation att slå Liverpool

– När man spelar i Liverpool vill alla lag alltid slå en. Det gäller även oss, vi vill slå alla vi möter. För oss gäller detsamma som alltid - vi ska ge allt i alla matcher för att vinna. Vi kan bara fokusera på oss själva och ge allt, då kommer vi ha goda chanser att vinna matcher.

Det var allt för lagkaptenen. Jürgen Klopp tog över.

Klopp om vad han sagt till sina spelare inför matchen

– Jag har inte sagt allt för mycket, fram till lördagen så låg allt fokus på matchen mot Newcastle. 

– Imorgon kommer vi ha ett möte inför matchen. Under förra säsongen lärde vi oss mycket från första mötet med dem till det andra. 

– Vi fick veta vilka vi skulle möta i gruppspelet för ett par veckor sedan. Nu gäller det att vi gör vad vi ska imorgon.

Om hur laget har förbättras sedan förra mötet på San Paolo

– Jag vet inte exakt. Efter den matchen så spelade vi en match där vi behövde försvara oss mycket, då visade vi på en förbättring. Just nu försöker vi att komma upp till samma nivå som vi gjorde under förra säsongen. Vi vill prestera lika kontinuerligt. Om vi har förbättrats så kan vi se det när säsongen är slut. 

Om vad han anser om Napoli och om de känner sig tyngda av att vara regerande mästare i Champions League.

– För att börja med den sista delen av frågan - nej, vi känner inte att det är tungt att kliva in som regerande mästare. Det är längesedan nu, tre eller fyra månader. Jag har aldrig spelat en Champions League-säsong efter att ha vunnit året innan, så vi får se hur det är. Jag hoppas att vi är förberedda för det.

– Vad gäller Napoli så hade de en väldigt bra säsong, även om Juventus återigen vann titeln. 

– De har behållit majoriteten av truppen och tillfört en del spelare, till exempel Manolas. Det är lite liknande som för oss, vi satsade på att behålla den trupp vi har. Det är ingen omstart för något av lagen.

– Jag tycker alltid om att analysera matcher när vi ska möta Napoli. Men man inser också att det kommer att bli en utmaning.

Klopp fick en fråga om han var medveten om att San Paolo kan ha en liknande effekt för Napoli som Anfield har för de röda.

– Ja, svarade Klopp med ett brett leende.

Om Lorenzo Insigne

– En fantastisk spelare, ganska snabb! Vi jobbar med att försvara på bästa sätt mot honom.

Om han skulle vara nöjd med ett kryss imorgon

– Det beror på hur matchen ser ut. Om vi är tillräckligt bra för ett kryss så skulle jag ta det. Om vi spelar tillräckligt bra för en seger så hade jag inte varit nöjd. 

Om huruvida han håller med om att Liverpool är det bästa laget i Europa

– Vi kan inte vara det bästa laget i Europa eftersom att Manchester City är det bästa laget i världen. Det finns en hel del bra lag. Man måste ständigt prestera. Förra säsongen var vi väldigt bra.

Om agentens uttalande om Klopps missnöjde med det engelska vädret

– Han försökte att skämta om det, han har tysk humor, men ingen förstod skämtet. Vädret har aldrig varit en anledning till att jag valt en stad. 

– Jag är helt komfortabel i England. Samtidigt är han inte min agent, han är min vän, så han kan säga vad han vill. Ingen förstod hans skämt. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer