– Enligt mig är det inte straff

Bild till nyheten – Enligt mig är det inte straff
Jürgen Klopp var inte nöjd med domslutet som gav Dries Mertens möjligheten att göra 1-0 från straffpunkten.

I Liverpools Champions League-premiär mot Napoli var det mållöst med tio minuter kvar att spela. Då fick hemmalagets José Callejón bollen på högerkanten, vek in i straffområdet och gick i marken efter att Andy Robertson på ett klumpigt sätt sträckt ut ett ben för att hejda spanjorens framfart. 

Domare Dr. Felix Brych var säker på sin sak och pekade raskt på straffpunkten, ett beslut som Jürgen Klopp inte håller med om.

– Jag tycker inte att det är straff, men jag vet inte. Vad kan jag säga? Jag har sett det och enligt mig är det inte straff eftersom att Callejón hoppar innan det är någon kontakt. Vi kan inte förändra det nu, sa tysken i en intervju med BT Sport.

Klopp verkade allmänt missnöjd med domarens insats.

– Det var många gånger som jag inte förstod hur det inte kunde bli frispark och jag tänkte "vad händer här?". Det hjälper inte när tempot bli så högt i matchen.

– Ofta var det bara den sista avgörande passningen som saknades. Det berodde lite på intensiteten som blir i matchen när det är så vilt, men när man inte riktigt är i rätt fysiskt tillstånd så blir det så. Detta är Napoli på hemmaplan och det är inte lätt.

Liverpool skapade en hel del chanser under matchen, men lyckades inte riktigt i de sista avgörande momenten.

– VI hade chanser. Detta var en mycket bättre match än förra säsongen när vi förlorade i sista minuten. Det var en öppen match och vi hade många kontringar, men vi lyckades inte avsluta dem på rätt sätt, vilket var problemet. 

– Båda lagen tvingades löpa fram och tillbaka hela tiden och det innebar att alla på planen blev helt slutkörda. Sedan började vi att kontrollera matchen igen, men sedan ger vi bort straffen. Det hjälper inte. 

– Vi gjorde det bra men vi kunde ha gjort det mycket bättre i flera delar. Vi kontrollerade, och spelade bra fotboll, men kunde inte avsluta.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer