Senaste nytt inför Chelsea

Bild till nyheten Senaste nytt inför Chelsea
Keita är tillbaka i träning igen – och Alisson gör stora framsteg. Kolla videoklipp och textsammanfattning från Klopps presskonferens.

Om Napoli-förlusten 

– När det kommer till prestationen och ju längre jag tänker på matchen, så är det inte en match som du normalt förlorar. Jag är väldigt nöjd med vissa saker.

– Det är inte möjligt att dominera en match mot Napoli. De är är ett väldigt bra lag, med bra försvar och mittfält. Ingen lägg motståndare. Med delar av prestationen så hade vi velat göra det bättre.

Om han fruktar skada på Virgil

– Inte ännu...Det är också anledningen till att vi har fyra mittbackar. Vi har sagt det några gånger tidigare; att det inte är lätt för nummer fyra som inte spelar och inte alltid är med i truppen. 

– Men om något händer så kan det hända saker. Det kanske slutar med att du har en mittback och en mittfältare i försvaret, som mot Bayern. Då använde vi Virgil och Fabinho som mittbackar.

– Man måste ha flax för att få framgång och först och främst när det handlar om skador. I mina ögon har vi fyra mittbackar av världsklass och de kan spela ihop. Förhoppningsvis håller det för resten av säsongen.

Om Adrians fina form

– Det som hände mot Southampton var speciellt. Folk kan göra misstag, det är naturligt och händer hela tiden på en fotbollsplan.

– Jag vet inte hur länge han hade varit här då han spelade mot Southampton, två-tre veckor? Nu har han haft många pass och vi känner varandra bättre. Förhoppningsvis kan det fortsätta så här, för nu har han fått en bra relationen till de andra. Han har gjort det väldigt bra och nu har de det förhållande vi behöver.

Om bortafacit mot topp 6

*Liverpool har bara vunnit en av 12 matcher på bortaplan mot topp 6. City har vunnit sju, medan exempelvis Crystal Palace har vunnit fem.

– Det beror på att de är bra lag. Det är en av orsakerna. Detta är såklart inga goda nyheter, men ju längre tiden går, desto mer sannolikt är det att det kommer att ändra sig. 

– Det finns olika sätt att vinna bortamatcher på och vi måste finna ett sätt. Vi åker till Chelsea för att få med oss ett resultat, men du kan aldrig garantera att du vinner. 

– Vi har ett jobb framför oss och förbereder oss inför söndagens match. Och jag tänker inte på matcherna som vi har förlorat tidigare.

Om skadeläget

– Naby Keita kommer tillbaka i träning för första gången med laget idag. Alisson gör nya framsteg och körde ett rejält pass igår, men tränar inte med laget ännu.

– Origi tar vi dag för dag, men jag utesluter honom inte.

Om Lampard 

– Det är inte mitt jobb att snacka om andra managers. De spelar spännande fotboll och har ändrat system, vilket är intressant. Ett spännande, ungt och bra fotbollslag.

– Vi ska ha ett analysmöte efteråt och se deras Champions League-match (0-1-förlust hemma mot Valencia, reds anm)

– Lampard gjorde ett lysande jobb i Derby så jag är inte överraskad att han gör ett bra jobb i Chelsea. Det är en svår liga och jag tycker att han är en väldigt, väldigt, bra manager.

Om Fabinhos form

– Hans form är inte överraskande. Han spelar som han gjorde för Monaco, men behövde tid att finna sig till rätta. Det är allt.

– Nu är han van med oss och spelar som han gör på grund av sina kvaliteter. Han är en väldigt intelligent spelare, full av defensiva kvaliteter. Det är färdigheter som är svåra att lära sig.

– Det handlar om hur smart han är och det hjälper oss. Använder du Fabinho med två mittfältare som inte bryr sig om att försvara så ser det annorlunda det. Det handlar om alla spelare. Laget försvarar sig på ett specifikt sätt.

Om liknelser med Dortmund

– Chelsea har haft några bekymmer, men de har löst det bra. Jag tror inte de förväntade sig att förlora mot Valencia.

– De påminner mig om mitt lag i Dortmund för några år sedan. Ett väldigt ungt lag, men när de spelade var de så bra.

– Pulisic, jag vet inte med pengarna, men han är en spelare för 50-60 miljoner pund. Nu är Abraham värd 60 miljoner. Mason Mount är helt säkert värd ännu mer. De är riktigt lag och de är utmanare för allt.

Om en nolla på åtta matcher

3-0-segern borta mot Burnley är den enda gång Liverpool har lyckats hålla buren rent.

– Det är inget annorlunda, egentligen. Det är inte så att vi ser annorlunda på det än ifjol.

– Vi har inte fokuserat mer på det defensiva eller offensiva. Vi kunde ha hållit nollan i andra matcher. Det är inte exakt vad vi önskar, men vi samlar inte på att hålla nollan – vi vill vinna fotbollsmatcher.

Om Christian Pulisic

– Han är en skicklig spelare. Ung, dynamisk och bra med båda fötterna. Ett väldigt starkt nyförvärv för dem.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer