Mount och Kanté kan bli spelklara

Bild till nyheten Mount och Kanté kan bli spelklara
Frank Lampard har mött pressen inför helgens möte med Liverpool.

Mason Mount har varit en av Chelseas bästa spelare under säsongsinledningen, men mot Valencia i Champions League-premiären tvingades han lämna planen på grund av skada. 

Under dagens presskonferens gav manager Frank Lampard en uppdatering kring skadeläget.

– Han har en chans (att spela mot Liverpool reds anm). Vi såg bilden på tacklingen och då såg det illa ut. Vi försöker få honom i rörelse under dagen. Jag kommer få lov att fatta ett beslut inför matchen. Hans inställning är bra, så han kommer att ge allt för att bli spelklar, säger Lampard.

– Det var en stor svullnad, det såg inte bra ut. Om det är en rejäl skada är det inte mycket man kan göra. Vi kommer inte att ta några risker, vi måste tänka på det långa loppet. Vi kommer att göra vad vi kan.

N'golo Kante har varit osäker inför spel i helgen, men tränade under torsdagen.

– Det är ett lyft för oss. Frågan är bara vilken form han är i. Han har spelat ett par matcher, men missade försäsongen. Istanbul var ett mirakel. Nu måste vi besluta hur vi ska hantera situationen.

– Jag är så glad över att jobba tillsammans med honom. Om han kan hjälpa oss så kommer jag att ta med honom i bedömningen inför matchen.

Tidigare under dagen höll Jürgen Klopp sin presskonferens och där berömde han Frank Lampard och flertalet av Chelseas spelare. Lampard var snabb med att bedöma tysken när han fick chansen.

– Jag respekterar han väldigt mycket. Han menar allvar och har nått den framgång som han förtjänar. Om han har pratat om individuella spelare så är det roligt för dem, men de måste använda det för att bli ännu bättre.

– I Supercupen visade vi att vi kan mäta oss med de bästa lagen. Detta är en ny match och om man inte presterar på allra högsta nivå så kommer de att straffa dig.

Under presskonferensen kom det även på tal att Tammy Abraham, Chelseas stekheta forward, kommer att ställs mot ligans bästa mittback i form av Virgil van Dijk.

– Om han spelar, ja. Van Dijks prestationer har gjort att han är där uppe i toppen. Det blir ett test för vår anfallare. Även Tomori visar att han har lugnet i sig, men om man ger Liverpool en sekund så straffar de dig.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer