Senaste nytt inför Man United

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man United
Samtliga spelare har återvänt helskinnade efter landslagsuppehållet och är redo för United. Däremot var Klopp mer kryptisk gällande Alisson, Matip och Salah. Se video och referat från presskonferensen.

# Om skadeläget

– Ali, Joel och Mo ser bättre ut. Hur bra, får vi se. Vi har fortfarande två-tre träningspass kvar innan vi kan fatta beslut. Ingenting är avgjort ännu.

# Om sin egen statistik på Old Trafford 

Klopp har aldrig vunnit där

– Jag har aldrig haft problem med självtillit, om jag ska vara ärlig. Historien är egentligen inte viktig. Jag är ganska optimistisk. Vi har en chans, precis som vi har inför alla andra matcher.

– Vi gillar att utnyttja atmosfären i vår egen arena, då det är till enormt stor hjälp. Old Trafford är inte så dåligt heller. De har sagt det själva; att vi är den perfekta motståndaren. Jag tror inte att det finns så många lag som vill möta oss just nu – det verkar som att Man United är de enda!

# Om vad Klopp tycker om dessa matcher?

– Mycket! De är saltet i soppan, är de inte?

# Om förberedelserna

– Jag skulle förstås ha älskat att haft en hel vecka till förberedelser, men nu har det varit landslagsuppehåll. Spelarna är tillbaka och alla är friska, vilket är oerhört viktigt. 

– Vi har tre eller fyra pass att förbereda oss på. Vi kommer att fightas till 100 procent, men vi måste spela fotboll också. Det är allt jag bryr mig om; en mix mellan suverän attityd och att spela stor fotboll.

# Om mediebevakningen

– Jag ignorerar den. Den här matchen är ju så enkel! När ni på Sky plockar ut en kombinerad line-up så är det bara Liverpoolspelare i laget. Det är ett skämt. Det är som att lägga ut ett bananskal. 

– Världen är en cirkus och vi står i centrum. Några vill att vi ska vinna, andra att vi ska förlora. Men jag vet exakt vilka styrkor Man United har.

# Om Uniteds skadeproblem

– Igår var det ingen chans för De Gea och Pogba. Idag låter det kanske. I morgon har de definitivt det... Låt oss prestera så bra som möjligt. Om de slår oss, är det bara att gratulera! 

– Vi är inte nervösa. Vi är väldigt avslappnade och väldigt ambitiösa. Vi respekterar dem som det bästa United-laget vi kan möta, inte det Manchester United-laget som ni alla snackar om.

– Vi måste se till att om United vill förändra sin säsong, så måste de vänta en vecka. 

# Om nye Unitedstjärnan Daniel James

– Han är absolut en skicklig spelare. Jag förväntar mig Martial, Rashford och James från start. De har fart och kvalitet över hela banan. 

# Om 2-1-segern mot Leicester senast

– Jag gillade verkligen matchen. Jag kan inte fatta när folk säger att vi inte förtjänade att vinna. Vi hade tur den stund då vi fick straffen, men annars var matchen Liverpools till 100 procent. De visade upp en del kvaliteter, men vi förtjänade segern.

# Om kritiken att producera för få mål

– Alla frågade mig ifjol var våra fem-sex mål per match hade tagit vägen. Sedan gick vi vidare och hade den bästa säsongen under min karriär.

# Om Trent Alexander-Arnold

– De saker han visade, de såg jag. Att det var möjligt för honom att bli en bra Premier League-spelare.

– Jag såg tecknen och han jobbade verkligen hårt för att visa det också. Otroligt kul för honom att hamna i Guinness Rekordbok. 

– Jag minns promenaden vi hade och när jag berättade han skulle få spela (första ligastarten mot Man United i januari 2017). Han såg inte särskilt överraskad ut, även om han var lite nervös. Jag minns inte matchen, men det var ett viktigt första steg för honom och ett viktigt första steg för oss.

# Om pressen på Solskjaer

Norrmannens 29 första matcher som manager är något bättre än Klopps 29 första i Liverpool.

– Jag har ingen aning om vilken position han befinner sig i. Det är inte viktigt vad ni skriver, det som är viktigt är vad hans styrelse säger åt honom. Jag har ingen åsikt. 

– Generellt vill jag alla managers ska få hur mycket tid som helst, men klubbarna är inte villiga att vänta på framgång. Efter mina 29 första matcher fanns det inte 100 procent som tyckte att jag var den perfekta managern för Liverpool.

# Om råd till Solskajer

Fråga från norsk reporter

– HAHAHA! Tror du verkligen att du kan flyga över från Norge och fråga om råd. Nej. Han behöver det inte.

# Om söndagens match

– Vi måste kämpa för varje meter och vi måste spela fotboll. Det är två dagar till match och jag menar att vi har en bra chans att hitta den rätta balansen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer