– Perfekt för båda parter

Bild till nyheten – Perfekt för båda parter
Jürgen Klopp är mycket nöjd över det faktum att klubben säkrat Joel Matips tjänster för många år framöver.

Under fredagen skrev Joel Matip på ett nytt kontrakt med Liverpool. Manager Jürgen Klopp hyllar mittbacken och menar att han håller yppersta världsklass.

– Jag älskar Joels resa i Liverpool och jag är väldigt nöjd över att han har valt att skriva på detta långtidskontrakt, säger tysken till Liverpoolfc.com.

– I takt med att laget har utvecklats och blivit bättre så har även Joel blivit det.

– Jag sa tidigare i år att affären vi gjorde när vi värvade Matip är bland det bästa vi har gjort sedan jag började här. Jag tror att fler än jag kan se det så.

– Jag visste vad han var kapabel att göra efter att ha sett honom på nära håll i Bundesliga och vi var säkra på att han kunde bidra med sådana prestationer för oss.

– Det är självklart inte lätt för en spelare att komma till Premier League, inte minst att kommat till en klubb som Liverpool. Det gjorde att det i början kanske fanns lite frågetecken utifrån gällande hans prestationer över tid. Detta sker dock inte längre.

– Joel har presterat som en världsklassmittback under detta året och förhoppningsvis kan det fortsätta så. Jag har inte sett många på hans position som presterat lika kontinuerligt som honom. 

– Vi här i Liverpool är lyckligt lottade att inte bara ha honom, vi har även Virg, Dejan och Joe på den positionen. Jag har förmånen att välja mellan otroligt talangfulla spelare.

– Utanför planen är Joel en av de snällaste, mest ödmjuka personer man kan träffa. Men utöver det är han en krigare som ger allt för att hjälpa laget till seger. Han har verkligen vinnarmentalitet.

– Han älskar det han gör och att vi får ha honom här under en längre tid är perfekt för båda parter, avslutar Klopp.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer