Första dagen i rätten avklarad

Bild till nyheten  Första dagen i rätten avklarad
New Balance och Liverpool FC möttes under fredagen i High Court i London. Mycket av fokuset låg på hur företagen kan distribuera Liverpoolprodukter.

New Balance har inlett en rättslig process efter att klubben diskuterat ett nytt avtal med Nike. New Balance hävdar att de kan förlänga kontraktet om de matchar bud från en annan leverantör.

Under fredagen möttes de båda parterna i rätten.

New Balance meddelade att tröjorna denna säsong kommer att bli den mest sålda i klubbens historia, med 2,9 miljoner sålda exemplar, rapporterar James Pearce i The Athletic som var på plats under rättegången.

De hänvisade även till en konversation på WhatsApp mellan Liverpools kommersiella chef Billy Hogan och en annan högt uppsatt person inom klubben, där det ska ha framkommit att klausulen där New Balance skulle kunna "matcha budet" gjorde situationen svår för Liverpool. Kommentaren ska ha kommit från Olle Dale, som senare har lämnat klubben.

Liverpool å sin sida argumenterar för att New Balance försökte att använda klausulen på ett helt annat sätt än vad som var tänkt från början. De menar även att New Balances planer om hur de kan distribuera produkter är orealistiska. 

New Balance ska ha informerat Liverpool att de skulle kunna distribuera tröjor på 634 platser i Amerika 2020/21, medan klubben hänvisar mailkonversationer där detta ser orealistiskt ut. Denna säsong låg siffran på 275. Just detta, hur tröjorna ska kunna distribueras ut, tog upp mycket av tiden under dagen.

Liverpool insisterade att New Balance inte kommer att kunna uppfylla de löften om att sälja tröjor på 6300 platser över hela världen. 

Domare är Mr Justice Teare och det var tydligt att han inte var fotbollsintresserad. Han frågade bland annat om "Liverpools tröja alltid är röd?" och "vilken sport Georginio Wijnaldum är aktiv inom."

På måndag kommer rättegången att fortsätta och drar igång klockan 11:00 svensk tid.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer