– Hur kan vi ha en fördel?

Bild till nyheten – Hur kan vi ha en fördel?
Manchester City är arga över spelschemat under julhelgen, men Jürgen Klopp håller inte med om att Liverpool har fått en fördel.

Både Omar Berrada och Pep Guardiola har uttalat sig om spelschemat och hävdar att Liverpool har fått en fördel samt att de själva har fått det extra tufft. 

– TV-bolagen kanske har sina favoriter, sa Guardiola under sin presskonferens under gårdagen.

Jürgen Klopp håller inte med om detta och syftar på antalet matcher som de röda ska spela i december.

– Vi har en match mer än City i december - hur kan vi ha en fördel? Om du frågar mig om december, hur vi ska kunna få in en extra match? Det är omöjligt, men vi lyckades lösa det eftersom att vi ska åka till Qatar och spela VM för klubblag, säger Klopp till Telegraph.

– Jag är helt enig med City i att dessa matcher med 46 timmars mellanrum inte ska ske. Det är som när vi mötte Sunderland 2016 - det är inte alls bra. Tre år senare pratar vi fortfarande om det och ingenting har förändrats. Det är fortfarande likadant.

Liverpool spelar match I Qatar lördag 21 december och därefter har de ligamatcher torsdag 26 december, söndag 29 december samt torsdag 2 januari. 

– Det är bortförklaringar. TV-bolagen betalar mycket pengar, det är sant, men vi måste fortsätta att jobba med detta. 48 timmar mellan matcher är oacceptabelt, men under 46 timmar... Jag förstår att City är missnöjda, det förstår jag till 100 procent.

– I år är det inte vi som diskuterar detta eftersom att vi inte har 46 timmar mellan matcher. Nästa år kanske vi pratar om det för att Liverpool har fått två matcher med 46 timmars mellanrum. Då kommer folk säga "kom igen, bara acceptera det."

– Men har vi en fördel över City? Jag kan inte se det.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer