Vill inte längre ha VAR

Bild till nyheten Vill inte längre ha VAR
Jamie Carragher har svängt i frågan om vad han tycker om införandet av videodomare i Premier League.

Ännu en gång är VAR ett hett diskussionsämne efter en helg med Premier League-fotboll. I Liverpools match på Villa Park kritiseras beslutet att döma bort Roberto Firminos kvittering till 1-1 och under söndagen krävdes en väldigt lång VAR-check för att avgöra huruvida Everton skulle ha straffspark eller ej. 

Någon som har tröttnat på detta är Jamie Carragher.

– Jag är troligen någon som anses vara för VAR efter hur jag pratade när det infördes under starten av säsongen. Jag har aldrig varit en förespråkare för VAR, men jag kände att vi behövde ge det chansen. På ett sätt kändes det som att jag kämpade för VAR då det var så många negativa röster redan från start, säger Carragher i Sky Soorts sändning efter 1-1-matchen mellan Everton och Tottenham.

– VAR infördes för att hjälpa spelet. När jag säger spelet så menar jag inte bara spelarna, det handlar om supportrar, experter, ägare. Vi har den bästa sporten i världen, så hur kan vi göra den bättre? Hur kan vi hänga med i tiden? Det var anledningen till att jag stöttade det. Saker står inte still som det gör inom andra idrotter.

Nu har den tidigare Liverpoolmittbacken vänt i frågan.

– Nu ser jag på det och tänker att jag inte kan försvara det längre. Jag är faktiskt trött på att höra folk klaga på det och jag har inget bra svar till dem. Hela poängen var att hjälpa domarna.

– Vi tar upp så mycket tid av det här jobbet av att diskutera domslut. Nu använder vi kanske dubbelt eller trippelt så mycket tid på domslut, så det har inte fått rätt effekt.

– Vi måste testa saker och ting, men jag har faktiskt nått den punkt nu att jag inte vill ha VAR längre, jag kan knappt tro att jag säger det.

Källa: Liverpool.no


25 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer