Senaste nytt inför Genk

Bild till nyheten Senaste nytt inför Genk
– Jag är inte på Man City-humör, sa Klopp till reportrarna på dagens presskonferens. – Det retar mig när vi släpper in mål – korkade mål! sa Alisson Becker. Här hittar du videoklipp och referat.

Alisson Becker

# Om VAR?

– Det har införts för att göra fotbollen mer rättvis. Men det är aldrig enkelt att införa något nytt, med all passion från fans och spelare. Vi måste bara respektera processen.

# Om alla sena segermål

– Vi har självförtroendet att kämpa i 90 minuter och mer än så. Men vi kan också lära oss saker och förbättra oss, för ibland släpper vi in mål i situationer där vi borde gjort det bättre. 

– När vi släpper in mål så blir matcherna tuffare, så vi måste jobba hårdare på det för att kunna uppnå stora saker.

# Om Sadio Mané

– Sadio är en toppspelare, vi känner honom och hans kapacitet. Han är väldigt viktig för laget och han visade det i senaste matchen (mot Aston Villa). 

# Om att hålla nollan 

Efter comebacken har Alisson ännu inte lyckats med det.

– Det retar mig när vi släpper in mål. Korkade mål! Det irriterar både mig och laget. Vi har alltid ett gemensamt mål att vinna matcher och hålla nollan. Du är närmare en seger om du lyckats hålla nollan och du har alltid oavgjort. 

# Om formen efter skadan

– Jag har känt mig bra sedan första matchen mot Manchester. Vissa saker kommer genom att spela matcher och nu har jag bättre självförtroende. När du är frisk så kan du göra allt. Jag vet att jag kan göra bättre ifrån mig och jag jobbar på det.

# Om Genk och Man City

– Just nu tänker vi bara på Genk. Vi kan inte tänka på Man City. Vi möter ett starkt Genk i morgon och om vi tänker på Man City så kommer vi att få bekymmer. 

– Det är viktigt att vi vinner så att vi tar ett steg närmare slutspel.

# Om Joel Matips frånvaro

– Vi är inte svagare utan Matip men ja, vi saknar honom. Han hjälper oss mycket, precis som ifjol. Han ger oss styrka i luftrummet. Men jag tycker att Dejan också gör bra ifrån sig. Vi har även Joe som är ung och en toppspelare. Vi saknar Joel, men vi är fortfarande starka. 

# Om den hemska skadan på Evertons Andre Gomes

– Jag såg en bild där Son grät. Det var väldigt tufft. Jag har haft en allvarlig skada och vet hur tufft det är att komma tillbaka. Jag förmodar att han är borta för lång tid framåt. Jag var borta i tio veckor. Men som fotbollsspelare vet vi vad som kan hända. 

– Det var en olyckshändelse och jag hoppas han kommer tillbaka så snabbt som möjligt.

# Om CL-slutspel

– Det är viktigt att vi kvalificerar oss så snabbt som möjligt. Vi har en hemmamatch nu och vi vet att vi är starka. Om vi vinner alla hemmamatcher som återstår så är vi klara.

# Om Simon Mignolet

Belgaren gör det bra i Club Brügge.

– Jag säger "hej" till honom! Han är en suverän kille som har hjälpt mig mycket. Han är också en suverän och professionell målvakt. Han spelade inte så mycket (ifjol) men han jobbade vid min sida och var viktig för vad vi lyckades uppnå. Han hjälpte också till med sitt ledarskap i omklädningsrummet.

Jürgen Klopp

# Om VAR?

– Vi förväntade oss alla att det skulle bli mycket bättre och jag tror fortfarande att det är möjligt. I Tyskland var det också tufft i början. Vi kan egentligen inte döma det ännu. Vi ville ha klarhet och några gånger går besluten med dig, andra gånger emot, men det måste vara de rätta besluten. 

– Det är klart att vi måste kunna förbättra detta genom möten och vi ska försöka med det.

# Om Guardiolas uttalande om Manés filmande

– Tidningarna har redan frågat mig och jag försökte säga så lite som möjligt. Jag är inte på Man City-humör just nu.

– Sadio är ingen filmare! Det var en situation mot Villa där han föll efter kontakt och alla de andra straffarna har blivit straffar. Jag har absolut ingen lust att prata om Man City. Genk eller oss, vad som helst, men inte Man City. 

– Jag vet inte heller hur han (Pep) kunde känna till den incidenten så snabbt efter matchen. 

# Om sena mål och baklängesmål

– Vi måste göra sena mål. Vi spelar för att klämma ut så mycket som möjligt ur de 95 minuterna som vi kan. Sådan är situationen.

– Målet som vi släppte in i helgen är ett bra exempel. Det var inget fel, vi måste acceptera att Aston Villa gjorde ett bra mål. 

– Vi har bara spelat 11 matcher och vårt huvudmål kan inte vara att hålla nollan. Vi vill förstås hålla nollan, men vi måste vara mer kreativa. För mig är det viktigare att inte motståndaren skapar chanser mot oss, för då kommer vi att hålla nollan.

# Om rotation i laget

– Problemet nu är inte söndagens match mot Man City, eftersom det är mycket tid mellan tisdag och söndag. Men vi måste tänka lite på att vi har spelat i lördags och nu gäller tisdag, så det är en kortare paus.

– Förhoppningsvis får vi in några friska ben. Det är uppenbart att vi kommer att göra något, men vi vill inte göra så många ändringar att de inte känner igen oss längre och frågar: "Vem är det?"

# Om Genk

– Jag har inte Man City i tankarna och jag behöver inte säga det till grabbarna. Historien som de har skrivit de senaste åren visar att det bara är möjligt att vinna matcher om du fokuserar på nästa match.

– Vi har höga ambitioner i Champions League och det är en öppen grupp. Vi måste vara 100 procent fokuserade och se till att skapa en atmosfär som gör att vi tar tre poäng.

– För människorna på Anfield så måste vi fokusera på denna match och det är detsamma för spelarna. Jag tvivlar inte på mina spelare. Vi tänker inte på City. Det kommer inte mina spelare att göra.

# Om favoritskapet

– Det är en utmaning, men en fin utmaning att ha. Det betyder att du har ett bra lag och det är inte direkt det svåraste bekymret att ha. Men det är 100 procent klart att vi måste lägga ner en rejäl arbetsinsats.

– Gruppen är fortfarande öppen och de har chansen att nå Europa League och nå ett av sina mål. Vi måste respektera dem och de två senaste åren har visat att vi alltid är fokuserade när vi måste vara det.

# Om alla sena comebacker

– Det är inget vi har tid att träna på. Alla min vänner och min familj säger att de försöker njuta av matcherna, men att de är mer nervösa än spännande. 

– I första halvlek (mot Aston Villa) var vi inte så bra, men i andra var vi väldigt bra. Några saker gick emot oss, men vi fortsatte. Karaktär och mentalitet.

# Om Genks talangfabrik

En belgisk reporter frågade om alla stjärnor som Genk producerat. De Bruyne, Koulibaly, Benteke, Courtois, Defour och så vidare.

– Glöm inte Divock Origi, han är en Liverpool-legend!

– Vi gillar vad de för fotbollen och det är kult. Tack, Genk!

Liverpool – Genk har avspark tisdag kl 21.00 och sänds på Viasat och Viaplay. Kommenterar gör Henrik Strömblad och Martin Åslund.

Aktuell tabell grupp E


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer