Ska diskutera VAR-förändringar

Bild till nyheten Ska diskutera VAR-förändringar
Under nästa vecka ska Premier League diskutera eventuella förändringar av användningen av VAR. Ett förslag ska vara att ge lagens managers möjligheten att utmana domarens beslut.

De 20 Premier League-klubbarna ska mötas under nästa vecka och ett av diskussionsämnena kommer att vara hur VAR används.

Just VAR är något som har diskuterats flitigt i media under senaste tiden och nu skriver Telegraph att flera styrelsemän inom PL-klubbarna vill se en förändring.

Den brittiska tidningen skriver att ett förslag som kan presenteras under mötet är att tillåta klubbarnas managers att utmana domarens beslut ett visst antal gånger under en match, så som det bland annat fungerar i Tennis. Detta är något som tidigare FIFA-presidenten Sepp Blatter ville se inom fotbollen redan 2014.

De argument som används mot förslaget ska vara det faktum att det kan leda till extra tidsfördröjning och att det finns en oro att tränarna kan komma att utmana domarnas beslut rent taktiskt för att få tiden att gå. Enligt Telegraph är väger dessa argument tungt för Premier League och de förväntas vara motståndare till förslaget.

Under mötet kommer även domarnas möjlighet att använda VAR-skärmarna vid sidan av planen att diskuteras. I Premier League har domarna beordrats att inte använda skärmarna, men detta kan nu komma att förändras efter påtryckningar från klubbarna.

Källa: Telegraph, Liverpool.no


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer