Vilka ska starta mot Genk?

Bild till nyheten Vilka ska starta mot Genk?
Liverpool tar ett stort skutt mot slutspel vid seger mot de belgiska mästarna. Vilken elva skulle du mönstra om du fick leka Klopp? Så här går redaktörens tankar.
Redaktörens lag

Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Milner (C) – Mané, Firmino, Origi

Avbytare: Salah, Wijnaldum, Keita, Henderson, Lallana, Gomez, Adrian

Kommentar

Efter 4-1-segern i Belgien för 13 dagar sedan är det säkert många som tror att det bara är att ställa in skorna ikväll.

Det tror inte jag. 

Även om Genk har varit en besvikelse i inhemska Jupiler League och parkerar på åttonde plats i tabellen, så är det verkligen inga turister som kommer till Anfield för att ta foton, som managern Felice Mazzu så fyndigt uttryckte sig på presskonferensen. 

Men det sagt: Det är klart som korvspad att vi ska ta hem tre poäng och storma vidare mot slutspel!

Mardrömsscenariot är att spelarna springer runt med Man City i tankarna. Vi snackar trots allt Champions League och underskattning har ingen råd med på den här nivån.

Drömscenariot – däremot – är 3-0 i paus, tidiga byten på nyckelspelare som Sadio Mané, Roberto Firmino och Fabinho för att kunna lägga all fokus på supermötet mot City på söndag. 

Jag tror att Mo Salah blir sittandes på bänken, om inget oförutsett inträffar. Det är uppenbart att egyptiern hämmas av fotskadan han ådrog sig mot Leicester för en månad sedan, då han inte riktigt har stått att känna igen sedan dess.

Ett utmärkt tillfälle för Divock Origi att få glänsa mot moderklubben.

Alex Oxlade-Chamberlain, tvåmålsskytt i förra mötet, förtjänar förstås en ny startplats ihop med Fabinho och James Milner, som vilades helt i helgens 2-1-seger på Villa Park.

Mot nr 7.

Mitt tips 

4-1. Favorit i repris. Firmino är förtjust i CL-kvällar och gör två mål, Mané och Oxlade-Chamberlain de övriga.

Kuriosa
  • The Reds har vunnit samtliga sex matcher mot belgiskt motstånd på Anfield genom åren, 15-4 i målskillnad. 
  • Liverpool har bara förlorat en av de senaste 28 hemmamatcherna i Europa och är obesegrade i de senaste 23. Av dessa 23 har 17 slutat i segrar. I endast två matcher har man gått mållösa.
  • Det var faktiskt mot belgiskt motstånd som Liverpool spelade i det vackra helröda matchstället för första gången, då man avfärdade Anderlecht med 3-0 den 25 november 1964.
  • Kvällens domare är slovaken Ivan Kruzliak. Han har dömt The Reds två gånger tidigare: 1-0 mot Gomel i Europa League 2012 och 3-0-segern mot Maribor i Champions Leagues gruppspel 2017.

Håller du med om startelvan? Logga gärna in och tyck till!

* * * * * *

Kvällens match har avspark kl 21 och sänds på Viasat och Viaplay. Henrik Strömblad och Martin Åslund kommenterar.


28 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer