Psykkriget redan igång

Bild till nyheten Psykkriget redan igång
Pep och Jürgen brukar normalt hylla varandras lag och spelare – men inför söndagens supermöte är "mind games" redan igång med pajkastning från båda håll.

Jürgen Klopp sa i en tidningsintervju på måndagen att hans hjärna inte är tillräckligt stor för att involvera sig i "mind games" – men ändå lyckades han inte hålla sig. 

Pep Guardiola startade pajkastningen i helgen, då han bara minuter efter Man Citys 2-1-seger mot Southampton stod inför BBC:s kameror och skröt om Sadio Manés fantastiska egenskap att avgöra sena matcher – och i nästa stund påstod att han är en filmare. 

Spanjoren upprepade exakt samma fras på presskonferensen en stund senare.

"Ibland kastar han sig, andra gånger har han en otrolig förmåga att göra otroliga mål i slutminuten", sa Pep.

När The Reds och The Citizens har mötts de senaste åren har det varit sällsynt med psykkrig mellan lagens managers – men det verkar vara slut på det nu.

"Jag vet inte om Pep snackade om Sadio eller laget, men det var inte kul att höra om jag ska vara ärlig. Någon visade mig det, för jag var tvungen att se det då alla berättade om det. Jag trodde inte på det, men så fick jag se det", sa Klopp till Daily Mirror angående Peps uttalande.

På måndagens tv-sända presskonferens yttrade Klopp att han inte var på "Man City-humör", men till tidningarna var han desto mer frispråkig.

"Jag vet inte om jag vill kasta bensin på brasan. Jag är inte intresserad av sådant. Och jag lovar att inte nämna taktiska frisparkar!"

Pep Guardiola blev nämligen mäkta provocerad efter Manchesterderbyt i april då Ole Gunnar Solskjaer nämnde Citys förmåga att sparka ner motståndare och fixa frisparkar i ofarliga positioner. 

Att Klopp nu nämner detta innebär garanterat att han kommer att få en replik från Pep innan söndagsdrabbningen. Förmodligen redan idag, tisdag, då han håller sin presskonferens inför Citys bortamatch mot Atalanta på onsdagkväll.

Jürgen Klopp försvarade anklagelserna mot Sadio Mané och berättade för tidningarna att han inte har en tillräckligt stor hjärna för att medverka i "mind games".

"Jag kan säga att Sadio inte är en filmare. I Villa-matchen var det kontakt och han föll. Kanske var det straff, kanske inte, men det var kontakt. Alla de andra straffarna har varit straffar för att han var i den situationen", hävdade Klopp i lördags.

The Reds har alltså vunnit sina två senaste PL-matcher  på Anfield efter att ha fått med sig sena straffsparkar då Mané blivit fälld.

"Jag är 100 procent säker på att om något liknande hände för Man City så skulle de vilja ha straffspark, för om någon sparkar ner spelaren i deras straffområde så är det straff. Men jag är inte på humör att snacka om City just nu."

Klopp var också undrande över hur City-managern kunde börja snacka om Liverpool så snabbt efter deras egen seger mot Southampton.

"Jag förstår inte. Får jag lika många frågor om City? Jag vet inte. Efter vår match visste jag inte ens resultaten i de andra matcherna. Jag tänkte inte en sekund på de andra matcherna – det är sanningen. Min hjärna är inte stor nog att tänka på de andra lagen också."

Källa: liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer