Rapport: Liverpool ny gruppetta

Bild till nyheten Rapport: Liverpool ny gruppetta
Efter segern mot Genk klättrar Liverpool upp i topp i grupp E. Läs referatet här.
FÖRSTA HALVLEK

Klopp valde att vila en del spelare inför den viktiga matchen mot Manchester City till helgen. Ox, Keita, Origi, Gomez och Milner gick in startelvan till förmån för Mane, Henderson, Firmino, Robertson och Lovren.

Matchen startade som sig bör med ett massivt bollinnehav hemma på Anfield och Genk kom knappt över halva planen under den första halvtimmen.

Mycket rättvist gjorde också Wijnaldum 1-0 i den 13:e minuten efter fint inspel från dagens vänsterback, James Milner.

Se 1-0 målet här:

Efter målet fortsatte Liverpool med stort bollinnehav och det var tydligt att både klass och tempo skiljde lagen åt.

Dock började The Reds slarva och spela nonchalant under den andra delen av den första halvleken, trots att man fortsatte att skapa en del chanser där både Keita och Salah kunde avgjort matchen. Det hela såg ut som en lugn och fin dag på jobbet om än lite slarvigt.

Men på en hörna i den 40:e minuten nickade kvicksilvret Samatta in kvitteringen på bortalagets första avslut på mål. Helt plötsligt var det match igen.

Se kvitteringen här:

1-1 stod sig till halvtid och en tysk hårtork i omklädningsrummet torde vara på sin plats.

ANDRA HALVLEK

Liverpool tog tag i taktpinnen i den andra halvleken och visade åter att man var det klart bättre laget. Man skruvade upp tempot och skapade många halvchanser.

I den 52:e minuten höll man sig fast i anfallszon under en lång stund och efter att Salah vänt och vrickat inne i straffområdet hittade han en Oxlade-Chamberlain som distinkt kunde skjuta in ledningsmålet till The Reds igen. 2-1 till Liverpool.

Se Ox’s ledningsmål här:

Liverpool behöll det höga tempot en bra bit in i den andra halvleken men föll successivt tillbaka till sitt nonchalanta spel från den första halvleken. Hade det inte varit för ett svagt avslut från gästerna i den 80:e minuten hade kvitteringen varit ett faktum efter slarvigt försvarsspel av Gomez och Van Dijk..

Men De röda höll undan och kunde till slut ta en 2-1 seger i Champions League-gruppspelets fjärde omgång. Ingen skönseger men återigen tar The Reds en planenlig seger i hemmaborgen.