– Känner att jag blir bättre

Bild till nyheten – Känner att jag blir bättre
Alex Oxlade-Chamberlain har visat prov på fin form under de senaste matcherna, men han menar att det finns mer att hämta från honom.

Alex Oxlade-Chamberlain blev återigen målskytt när han blev matchvinnare i 2-1-segern mot Genk. Engelsmannen har nu gjort fyra mål på sina fyra senaste matcher.

– Jag känner att jag blir bättre, säger Oxlade-Chamberlain till Liverpoolfc.com.

– Men när jag fick en smäll på ankeln blev jag lite besviken för jag kände att jag i toppform skulle ha tagit mig förbi honom.

– Jag kanske underskattade honom lite där, men det är i sådana situationer där jag känner att jag inte riktigt har hittat tillbaka fullt ut än. Jag känner att jag måste vara något skarpare för att sprinta förbi och fortsätta framåt, bryta mönster och linjer. 

– Det börjar komma tillbaka. Jag har försöka att dribbla lite mer och jobba med att hitta tillbaka till den delen i mitt spel, det är något som kan ta ett tag att hitta tillbaka till efter en längre frånvaro.

– I det stora hela känns det som att det finns mer att vänta från mig. För att ta sig in i laget måste du kunna pressa på ett särskilt sätt och med en särskild intensitet.

– Se på matchen mot Tottenham, sättet som Gini, Hendo och Fab genomförde matchen var briljant. Man ser vilken nivå man måste nå till.

– Om man inte når den standarden kommer man få det svårt att spela regelbundet. Jag har jobbat hårt för att förbättra den delen. Jag vet att jag kan bli bättre.

Liverpool kan säkra gruppsegern vid en seger mot Napoli i nästa omgång, men Oxlade-Chamberlain tar inte ut något i förskott.

– Vi visste att de andra lagen möttes och att det fanns en chans för att båda kunde tappa poäng, så vi såg det som en stor möjlighet att ta tre poäng för att se till att tabellen såg bättre ut för oss. 

– Vi har dock tuffa matcher som kommer och det är mycket arbete kvar att göra och en hel del saker att förbättra. 

– Om vi lyckas ta oss vidare vet vi att vi måste höja oss ännu ett steg eftersom att motståndet kommer att vara väldigt tufft under hela turneringen.

– Vi har saker att förbättra, men det känns härligt att ta tre poäng ikväll. Nu gäller det att fokusera på nästa match.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer