Två matcher på 24 timmar

Bild till nyheten Två matcher på 24 timmar
Jürgen Klopp om hur klubben ska lösa att lira kvartsfinal i Ligacupen och semifinal i Club World Cup inom loppet av ett dygn.

Under tisdagen kom det förvånande beskedet att Liverpool accepterat att spela två matcher inom loppet av 24 timmar. 

Den ena är kvartsfinalen av Caraboa Cup på Villa Park i Birmingham och den andra är semifinalen av klubblags-VM i Qatars huvudstad Doha.

– Vi frågade Aston Villa om de hade lust att komma till Qatar så att vi kan spela matchen där, skojade Jürgen Klopp efter 2-1-segern mot Genk.

– Vi har en plan på hur vi ska lösa det, men det är för tidigt att snacka om. Vi har tagit beslutet eftersom alla andra alternativ var mer problem än lösningar, tillade han.

Liverpool ska möta antingen Al-Sadd (Qatar), Hienghene Sport (Nya Kaledonien) eller Monterrey (Mexiko) i semifinalen av klubblags-VM den 18 december. 

På papperet känns Aston Villa som ett betydligt tuffare motstånd 24 timmar tidigare. 

– Det var enda sättet att göra det så bra som möjligt för oss. Vi har lite tid att tänka på det. Under de kommande veckorna ska vi bestämma oss, men till sist kommer båda att få möta ett Liverpoollag, det är 100 procent säkert, fortsatte managern.

Klopp fick också frågan om klubben satts under press för att spela ligacupkvartsfinalen.

– På sätt och vis! Men vill du verkligen ha trubbel med FIFA? Nej. Vill vi ha trassel med EFL? Troligen inte. Vi respekterar turneringen.

– Det kanske låter som att vi inte gillar Carabao Cup, men det är inte sant. Det jag ogillar är att semifinalen spelas över två matcher. Jag kan inte fatta det då det är under den mest intensiva perioden. VM för klubblag spelar du bara ifall du vinner Champions League och det händer inte fem miljoner gånger i ditt liv. Du tar den chansen.

  • Kvartsfinalen i Carabao Cup borta mot Aston Villa spelas tisdag 17 december, kl 20.45 svensk tid. 
  • Semifinalen i FIFA Club World Cup spelas onsdag 18 december, kl 18.30, svensk tid.

5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer