Inga planer på förändring

Bild till nyheten Inga planer på förändring
Jürgen Klopp förstår inte varför semifinalerna i Ligacupen spelas över två matcher, men arrangören har i dagsläget inga planer på att förändra tävlingsformatet.

The English Football League har inga planer på att förändra sättet som semifinalerna avgörs i Ligacupen, det skriver Telegraph.

– Det kan låta som att vi inte gillar Carabao Cup, men det är inte sant. Det jag inte gillar är att semifinalerna spelas över två matcher. Jag kan inte förstå det och jag tycker inte om det under den hektiska perioden, sa Jürgen Klopp i samband med att det under tisdagen stod klart att kvartsfinalen mot Aston Villa kommer att spelas 17 december, bara en dag innan Liverpools semifinal i klubblags-VM.

Klopp ska till en början ha varit motståndare till att ställa upp med två separata truppen inom loppet av 24 timmar, men enligt Telegraph ska klubbledningen på Anfield ha kommit fram till att de inte vill riskera att spelschemat bli än mer hektiskt i januari när även FA-cupen drar igång. 

Kritiken över hur semifinalerna avgörs är något som inte verkar påverka EFL.

– Det faktum att semifinalerna i Ligacupen avgörs över två matcher är inte något som vi diskuterar just nu, men det hektiska spelschemat är ständigt på dagordningen. EFL är i en ständig dialog med våra partners i detta ständigt föränderliga landskap, säger en talesman för EFL.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer