Avslutade med Walker mellan stolparna

Bild till nyheten Avslutade med Walker mellan stolparna
Det blev ett händelserikt genrep inför helgens stormöte för Manchester City när de spelade 1-1 borta mot Atalanta.

Pep Guardiola roterade rejält i sin startelva när Manchester City mötte Atalanta i Champions League under onsdagskvällen.

Trots fem ändringar jämfört med elvan mot Southampton var det ett mycket starkt lag som spanjoren ställde på benen. Inför matchen fick Guardiola en fråga om förändringarna i elvan gjordes med tanke på det stundande mötet med Liverpool.

– Absolut inte, svarade Man City-managern.

– Vi har dock en del skador, det kan vi inte förneka.

Citys startelva mot Atalanta: Ederson, Cancelo, Fernandinho, Otamendi, Mendy, Gundogan, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Mahrez, Jesus.

Bänken: Bravo, Walker, Stones, Aguero, Angelino, Garcia, Doyle.

Matchen startade på bästa sätt för Manchester-laget som redan efter sju minuters spel tog ledningen genom Raheem Sterling.

Samme Sterling sköt senare i halvleken en frispark som träffade armen på en Atalanta-spelare i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Gabriel Jesus klev fram från elva meter, men skottet gick utanför mål.

I halvtid tvingades City till ett byte - Ederson byttes ut mot Claudio Bravo. Enligt BBC ska det ha handlat om försiktighetsåtgärd då brasilianaren kände av en lättare skada under den första halvleken.

I den andra halvleken var det Atalantas tur att få en bra start och fyra minuter efter pausvilan var det kvitterat genom Mario Pasalic.

Med nio minuter kvar att spela fick målvakten Bravo rött kort efter att ha fällt Ilisic utanför straffområdet. Då Guardiola redan hade bytt ut sin förstemålvakt löste han problemet genom att låta Kyle Walker hoppa in mellan stolparna.

Bravos röda kort påverkar på inget sätt hans eventuella medverkan i matchen på Anfield på söndag.

Trots Walker i mål lyckades inte italienarna att få in ett ledningsmål och matchen slutade 1-1.