Stor oro för spelarnas hälsa

Bild till nyheten Stor oro för spelarnas hälsa
Virgil van Dijk och Sadio Mané står i färd att spela sin 50:e (!) match för klubb och landslag under 2019. Spelarorganisationen Fifpro gör allt i sin makt för att stoppa den hårda belastningen på spelarna.

Efter söndagens match mot Man City väntar årets sista landslagsbreak på 13 dagar och därefter är det minst sagt hårdkörning:

Från och med 23 november till 2 januari har Liverpool 12 matcher på 37 dagar i fyra olika turneringar – PL, CL, Ligacupen och VM för klubblag. Strax därefter är det dessutom tredje omgången av FA-cupen.

Virgil van Dijk och Sadio Mané har redan spelat 49 matcher under 2019 för klubb och landslag.

Potentiellt kan duon komma upp i galna 63 matcher.

Det är siffror som oroar spelarorganisationen Fifpro.

– Ett stort antal spelare uttrycker sin oro över ökningen av antal turneringar som de deltar i varje säsong. Omkring hälften av spelarna som spelar fler än 50 matcher per säsong säger att de känner att inte får till det de ska på grund av matchprogrammet. 

– I vår nya rapport "At The Limit" har vi flera uppmaningar om att stoppa trenden och förväntar oss att FIFA och andra förbund kommer att ta upp detta så snart som möjligt för att ta till vara på spelarnas hälsa, säger Fifpro.

I rapporten står bland annat att icke-europeiska spelare, som exempelvis Sadio Mané, reser för mycket utan tillräckligt med vila när de åker på landslagssamlingar.

Ifjol spelade Sadio hela 70 matcher och reste över 100 000 kilometer för att spela för Senegal.

Innan året är till ända har han dessutom två nya landskamper – plus tolv Liverpoolmatcher – framför sig. 

Källa: BBC, liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer