– Vi har ingen chans att köpa Mbappé

Bild till nyheten – Vi har ingen chans att köpa Mbappé
Klopp om skvallret att Liverpool är på jakt efter den franske superstjärnan.

Det faktum att klubben till våren inleder ett nytt sponsorsamarbete med Nike har fått sociala medier att koka av rykten kring PSG-stjärnan Kylian Mbappé. 

Hashtagen #mbappe2020 har cirkulerat i veckor och även vissa medier har hängt på ryktena de senaste dagarna.

Den 20-årige anfallaren, som redan kan titulera sig världsmästare och pangat in 96 mål på 158 matcher för Paris-klubben, är världens näst dyraste spelare – och den mest eftertraktade. 

Han är också ett av de stora affischnamnen i Nike-stallet, vilket skulle kunna "förenkla" för Liverpool att köpa loss honom.

Jürgen Klopp har nu kommenterat ryktena till The Telegraph.

– Att köpa en spelare av denna kaliber är svårt. Jag kan inte se en enda klubb som just nu kan köpa Kylian Mbappé från PSG och så är det bara. Vi är bland de klubbarna som inte kan göra det och så enkelt är det. 

Managern är en stor Mbappé-beundrare, men ett köp är uteslutet.

– Ur sportslig synvinkel finns det inte många skäl att inte köpa honom – en sån spelare han är! Men det handlar om pengarna så klart och då är det ingen chans. Absolut chanslöst, menar Klopp.

Han säger också att det är väldigt svårt att förstärka nuvarande Liverpoollag. I somras låg klubben extremt lågt i transferfönstret.

– Spelarna som vi har tänkt på för att göra detta lag ännu bättre är väldigt dyra och vi kan inte använda dom pengarna. Så är det. Att hitta en spelare som är bättre, eller har potential att vara bättre eller lika bra, är tufft. Det var situationen i somras.

– Det handlar inte om att vi inte var klara, men vi ville inte göra fem-sex ändringar. Våra spelare är i en fantastisk ålder, med mycket utrymme till förbättring. Det är orsaken till att vi behöll truppen, för den är väldigt bra. Om du ska förbättra den så måste du ha de riktiga spelarna, inte bara någon spelare för att fixa något.

Klopp hävdar att klubben kan köpa toppspelare och locka till sig de allra bästa spelarna som finns tillgängliga. 

– Det finns orsaker, goda orsaker, till att spelarna vill komma till oss. Det är helt klart.

– Klubben är i en väldigt bra position. Kanske har den alltid varit det när det handlar om "image", men jag tror att det är lättare att leva livet som Liverpoolsupporter nu och det betyder automatiskt att du är i en situation där du kan köpa de spelare som du vill ha.

– Jag tror inte vi behöver jobba så hårt för att överbevisa spelare. Du kan känna det när du snackar med spelare. I år, ifjol – du kan se det i spelarnas ögon. Jag är inte säker på om "ära" är rätta ordet, men det är fint att vi snackar med dem.

– Klubben befinner sig i en väldigt bra position, men dessvärre betyder det inte automatiskt att vi vinner alla fotbollsmatcher. Det måste göras ute på planen, avslutar Klopp.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer