Nu väntar tuffa resor för spelarna

Bild till nyheten Nu väntar tuffa resor för spelarna
Eswatini, Komorerna och Mellanöstern. Det är några av platserna som spelarna ska besöka under årets sista landslagsuppehåll. – Det enda jag bryr mig om är att de kommer tillbaka friska, säger Jürgen Klopp.

Facit efter 12 PL-omgångar: Liverpool i topp med 34 av maximalt 36 poäng! 

Åtta poäng ner till tvåan Leicester och trean Chelsea och nio till de tuffaste rivalerna Man City som halkade ner till fjärde plats efter förlusten på Anfiled.

Nu stundar alltså årets sista landslagsbreak och så här ser schemat ut för Liverpoolspelarna innan de tar sig an Crystal Palace om blott tolv dagar:

Alisson, Fabinho och Firmino möter Argentina den 15 november på Saud University Stadium i Saudiarabiens huvudstad Riyadh innan de drar vidare till Abu Dhabi för att möta Sydkorea den 19 november.

Det är bara fyra timmars tidsskillnad till England, vilket innebär ovanligt lite flygtid när det gäller brassarnas landslagsuppdrag, så det är en klar fördel.

Efter att ha vilat från landslagsspel i både september och oktober är Mo Salah uttagen att spela för Egypten mot Kenya hemma i Alexandria den 14 november och den 18 november tar de sig an Komorerna i deras huvudstad Cheikh.

Resan från Egypten till det lilla öriket Komorerna utanför Madagaskar tar uppskattningsvis tio timmar.

Sadio Mané och hans Senegal ska först möta Kongo den 13 november i huvdstaden Dakar innan de drar vidare till Eswatini (före detta Swaziland) den 17 november.

Flygturen mellan städerna uppskattas ta hela 15 timmar – och sedan ska han tillbaka till Merseyside också!

Naby Keita, som är kapten för Guniea, möter Mali i huvudstaden Bamako den 14 november. Tre dagar står man som värd då Namibia kommer på besök till huvudstaden Conakry.

Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez och Trent Alexander-Arnold har ett betydligt lugnare resschema för "Thee Lions".

Först möter engelsmännen Montenegro på Wembley på onsdag den 14 november, innan de ställs mot Kosovo tre dagar senare.

Divock Origi drar med Belgien till St Petersburg för att möta Ryssland den 16 november, innan de tar sig an Cypern hemma i Bryssel den 19 november.

Nederländarna Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum ska först möta Nordirland i Belfast den 16 november, innan Ragnar Klavans Estland besöker Amsterdam tre dagar senare.

Skotten Andy Robertson åker till Nicosia på Cypern den 16 november innan man tar sig an Kazakstan hemma i Glasgow den 19:e.

Dejan Lovren och hans Kroatien har först bortamatch mot Slovakien i Rijeka den 16 november innan man tar sig an Georgien hemma i Pula tre dagar senare.

Caoimhin Kelleher kom inte med i den irländska truppen denna gång och schweizaren Xherdan Shaqiri är skadad och förväntas åter efter landslagsuppehållet.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer