– Mittfältstrion vann matchen

Bild till nyheten – Mittfältstrion vann matchen
BBC-experterna Alan Shearer och Peter Crouch var rörande överens efter 3-1-segern mot Man City.

The Reds levererade en nästintill perfekt insats mot Man City, där Klopp utnyttjade taktiken att låta gästerna äga boll och istället straffa gästerna genom dödligt effektiva omställningar och utnyttja anfallstrions snabbhet.

Men Alan Shearer och Peter Crouch i BBC:s Match of the Day ville framför allt framhålla mittfältstrion, som gjorde ett enormt jobb för att skydda försvarslinjen när City pressade på.

– Vad vill du ha av den perfekte mittfältaren? Kreativitet, det defensiva jobbet framför eget försvar, mål, kreativa passningar och energi att löpa mellan boxarna, sa Shearer.

– Du vill ha mål. Fabinho levererar ett fantastiskt skott, där Bravo är chanslös. Du vill ha presspel. Henderson pressar högt och tvingar City-spelarna att göra misstag. Och på den sista tredjedelen har du Wijnaldum som kombinerar och skapar problem inne i straffområdet, fortsatte han.

Fabinho gjorde sitt andra mål i Liverpooltröjan – det första kom mot Newcastle på annandagen ifjol. Efter matchen sade Klopp att han uppmanat spelarna att skjuta mer utanför straffområdet. 

Brassen lydde till punkt och pricka.

– Och Hendersons passning (till Mané)! Helt fantastisk.

Liverpoolkaptenen visar att han behärskar rollen ute till höger efter att ha blivit av med ankarrollen till Fabinho.

– Detta mittfält har allt. Det var här Liverpool vann matchen, menade Shearer.

Andra nyckelspelare var ytterbackarna Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson som låg bakom 2-0-målet med var sin crosspassning, som avslutades med att en framstormande Mo Salah bara behövde sätta fram pannan.

– Trent slår passningar lika bra som en mittfältare. Jag har spelat med Alonso och Gerrard och jag vill sätta honom i samma kategori, sa Peter Crouch.

Duon fick också frågan om hur avgörande denna match var för ligaracet.

– Jag vet att Liverpoolfansen inte snackar om det, då det återstår lång tid av säsongen. Men jag kan säga det. Jag inte se att detta lag förlorar tre-fyra matcher, avrundade Crouch.

Så här skrev tidningarna om matchen.

Assist i PL sedan augusti 2018

16 - Fraser, Bournemouth

15 - Robertson, Liverpool, Alexander-Arnold, Liverpool, Hazard, Chelsea (numera Real Madrid)

13 - Christian Eriksen, Tottenham


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer