– Hela truppen kommer att behövas

Bild till nyheten – Hela truppen kommer att behövas
Dejan Lovren menar att det hektiska spelschemat som väntar innebär att samtliga spelare i truppen måste vara redo att bidra.

Dejan Lovren var i somras öppen för en flytt från Merseyside, men när transferfönstret stängt stod det klart att hans tid i klubben inte var över. 

Joel Matips skadeproblem och Joe Gomez svajiga form har lett till att Lovren har fått kliva in bredvid Virgil van Dijk i mittförsvaret, något som kroaten gjorde på bästa sätt i söndagens seger mot Manchester City. Segern innebär att Liverpool nu har 11 segrar på 12 ligaomgångar. 

– Jag tror definitivt att vi har lärt oss av fjolårssäsongen och pressen som vi behövde hantera, säger Lovren till Liverpool Echo om hur de röda kan vinna på så regelbunden basis.

– Något som är viktigt är att inte tänka för långt framåt i tiden. Det är en lång säsong med många matcher att spela. 

Efter det pågående landslagsuppehållet väntar det tuffa spelschemat över julperioden och Lovren är säker på att det kommer innebära att det roteras i startelvan.

– Det är oturligt att Joel är borta just nu, men skador är en del av fotbollen. Jag har haft många samtal med managern och har arbetat hårt bakom kulisserna. 

– Jag är säker på att det kommer att bli många förändringar från nu fram till säsongsslut. Jag tror att det kan bli 50 matcher som vi har framför oss om man räknar med alla turneringar som vi är med i. 

– Med så många matcher är jag säker på att hela truppen kommer att behövas. Spelare måste vara redo att komma in och kämpa när det behövs. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer