Näste Trent eller näste van Dijk?

Bild till nyheten Näste Trent eller näste van Dijk?
Blott 17-årige Ki-Jana Hoever har imponerat på högerplatsen och som mittback. Vilken är egentligen favoritpositionen?

För tillfället befinner sig Ki-Jana Hoever i Brasilien med det U17-landslaget. Nederländerna är vidare till semifinal efter fyra matcher — förlust mot Japan, oavgjort mot Senegal och vinst mot USA och Paraguay. I de två inledande matcherna spelade Hoever högerback innan han i första segern klev ner på mittbacksplatsen. 

Att han kan spela på båda positionerna har han redan visat i den röda tröjan efter flytten från Ajax för över ett år sedan. I en intervju med The Athletic får talangen frågan vilken av positionerna han helst väljer. 

— Just nu kan jag spela båda positionerna, så det känns bra. Vi vet ju inte i nuläget vilken position jag kommer spela i framtiden men just nu, är det bra att spela båda, säger Hoever och fortsätter:

— Vilken jag föredrar beror lite på vilken typ av match det är. Om vi anfaller mycket gillar jag att spela till höger men om vi möter ett väldigt bra lag som har bollen mycket, är mittback ett bättre alternativ för att jag då kan förbättra min defensiv. 

Offensiven visade Hoever prov på när han gjorde ett fint mål i 4—1-vinsten mot Paraguay i kvartsfinalen. 

Backlöftet, som kommer spela VM-semifinal mot Mexiko under torsdagskvällen, känner att han utvecklas varje dag när han får träna med förebilderna Trent Alexander Arnold och landsmannen Virgil van Dijk på Melwood. Att Klopp gav en ung TAA chansen är ett tecken för Hoever att han är på rätt plats i karriären. 

— Trent var väldigt ung när han fick chansen. Det är lysande att jag är i Liverpool därför att klubben tror mycket på de yngre. De kommer ge mig chansen. 

Om han är näste Alexander Arnold eller näste van Dijk? 

— Jag skulle inte säga någon av dem, säger han med ett leende. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer