– Suarez skrämde mig

Bild till nyheten – Suarez skrämde mig
Jordan Henderson har gått från att vara på väg att bytas ut mot Clint Dempsey till att leda Liverpool till en Champions League-triumf. En väg som kantats av höga höjder och djupa dalar och han berättar öppenhjärtigt om det i en Podd-intervju med Jamie Carragher.

Jamie Carraghers nystartade Podcast "The Greatest Game" hade premiär för två veckor sedan och i det tredje avsnittet sitter han ner med Liverpools lagkapten, Jordan Henderson. 

Det blev ett prat från karriärens linda i Sunderland till när han står på innerplan på Wanda Metropolitano och lyfter Champions League-pokalen i skyn. 

Det är ett innerligt samtal där Jordan Henderson öppnar upp sig om sin tid i Liverpool och han erkänner att det var speciellt att komma som en ung och talangfull spelare in i en miljö med världsstjärnor. 

– Jag minns hur frustrerande det var vissa träningar. Speciellt med Suarez. Han kunde skrämma mig. Slog man bort en passning stod han och gestikulerade och förklarade hur dålig man var. Men sen lyckades jag sätta upp några mål till honom och då var allt lugnt. Men i början vad det tufft. 

– Han blev dock en fantastisk vän till mig längre fram och vi har god kontakt än idag. 

Under Brendan Rodgers ledning var Jordan Hendersons Liverpool-karriär dock nära att ta slut innan den knappt hade börjat. Rodgers ville ha Clint Dempsey och erbjöd Fulham olika spelare i en bytesaffär. Fulham var dock tydliga; de ville ha Jordan Henderson. 

Brendan Rodgers förklarade situationen för Jordan och sa att klubben skulle acceptera bytet om han gjorde det. Något som dock inte var aktuellt. 

– Klart det var tufft att det ens kom fram som ett alternativ. Brendan sa att jag antingen fick kämpa för min plats i truppen men att jag annars kunde gå till Fulham och kanske få fart på min karriär där. Men det var aldrig ett alternativ, förklarar Henderson.

Senare växte han också ut till en nyckelspelare. Under säsongen 2013-2014 när Liverpool kämpade om guldet var han en bidragande faktor i laget. Men missade de tre sista matcherna, där guldet gled ur händerna, efter ett rött kort mot Manchester City.

– Det var tufft. Att följa allt från sidan. Det är det värsta som finns. Det handlade om att göra allt för att besegra City (3-2 blev det, reds anm) och i slutet får jag ett rött kort. Det var rätt. Även om jag försökte spela på bollen. Men att sen sitta bredvid. Det är något jag aldrig vänjer mig vid som fotbollsspelare. 

Efter att ha varit nära ligatiteln 2014 under Brendan Rodgers blev det sen tre raka finalförluster under Jürgen Klopp: Ligacupfinalen 2016, Europa League-finalen samma år och sen Champions League-finalen 2018. 

Något som kanske började sätta frågetecken till om det någonsin skulle räcka enda fram?

– Nej, så har tanken aldrig varit. Jag har känt att vi blivit bättre och bättre hela tiden. Vi har spelat större och större finaler. Och jag har trott på allt vi gjort. 

Han stämmer såklart också in i lovsången till Jürgen Klopp. 

– Han är både en fantastisk människa och en fantastisk tränare. Många tror kanske bara att han är en inspiratör och motivator. Men han är fantastisk på träningsplanen. 

– Han har en relation till alla spelare som är vänskaplig men ändå tydlig. Han är chef och vi andra rättar in oss. Men oavsett om du spelar eller inte respekterar du alltid honom.

Jordan Henderson får också chansen att själv lyfta på locket kring hur det var att under lång tid få agera defensiv mittfältare, innan Fabinho hämtades in. 

– Det var tufft ibland. Det är inte min bästa position men jag gör allt för laget. Jag vill som sagt alltid spela och jag ställer alltid upp för min tränare. Men när väl Fabinho kom in i laget hade jag ett snack med Jürgen och förklarade att jag trivdes bättre lite längre fram.

– Han sa att han förstod det, men uppskattar mig på båda positionerna och jag gör som sagt vad som behövs för laget. 

Avslutningsvis går det såklart inte att undgå miraklet på Anfield med vändningen mot Barcelona och det som la grunden för finalvinsten i Madrid. 

– Redan i omklädningsrummet efter förlusten i Barcelona började vi förbereda oss igen. Alla var helt ärligt i chock. Vi förstod inte hur vi förlorat. Och än mindre så stort. Vi tyckte verkligen att vi var bättre och jag minns att Gini sa det direkt och sen fyllde Sadio på med att vi vänder detta på hemmaplan. 

– Kvällen på Anfield är en av de största i mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma den och tror ingen annan gör det heller. 

Carragher var också nyfiken på hur Klopp mentalt förberett spelarna inför en så svår uppgift?

– Han gjorde egentligen inget som var så annorlunda mot vad han brukar. Men han är fantastisk på att känna in stämningen. Vi trodde på det och han trodde på det.

– Han förklarade att han nog till alla andra lag i världen bara sagt att de borde gå ut och göra sig själv och fansen stolta. Att resultatet var sekundär. Men han sa till oss att gå ut och vända det. Han trodde verkligen på oss. 

Slutligen får Jordan Henderson ta ut ett five-a-side-lag med personliga favoritspelare han spelat med. Först försöker han ta ut ett lag baserat på nuvarande trupp, men då fliker Carra in med att det inte får vara lagkamrater. Mest i hopp om att själv ta plats. 

Han är också med i gallringen ganska länge. Men till slut landar Henderson i:

Pepe Reina, Gerrard, Coutinho, Suarez, Rooney. 

– Inte direkt det mest populära laget, skrattar Carragher gott. 

Podcasten heter "The Greatest Game" och finns där poddar finns. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer