Undviker avstängning från Europaspel

Bild till nyheten Undviker avstängning från Europaspel
Enligt en exklusiv story från The Athletic kommer Manchester City endast att straffas med böter efter att ha brutit mot Financial Fair Play.

Tidigare i år avslöjande tyska Der Spiegel flertalet felaktigheter i Manchester Citys ekonomi och hur den har hanterats. Exempelvis hävdade Der Spiegel att £51,5M som egentligen skulle komma från arenasponsorn Etihad istället betalades direkt Citys ägare. 

Klubben ska även ha snyggat till de ekonomiska siffrorna genom att betala tidigare managern Roberto Mancini via Al Jazira, som är en klubb som även den ägs av City-ägaren Sheikh Mansour. Det ska handlat om cirka £30M som betalades på det sättet.

Det har tidigare spekulerats i att UEFA skulle sätta ned foten i den här situationen och stänga av klubben från spel i Europa i minst en säsong. 

Nu skriver dock The Athletic att det finns en oro inom UEFA att om de straffar City hårt så har de en lång och dyr rättsprocess framför sig. Manchester City har i detta ärende satsat mycket på sitt försvar och ständigt hävdat sin oskuld, vilket tyder på att de skulle komma att överklaga en avstänging från Europaspel. 

UEFA ska även känna att det är problematiskt att straffa City hårt eftersom att det finns många klubbar i Europa som ständigt söker kryphål i FFP-reglerna.

The Athletic skriver vidare att UEFA riskerar en lång rättsprocess även om de bara väljer att bötfälla klubben, detta då Manchester City menar att de är helt oskyldiga och att de inte ens bör straffas med böter.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer